Βλεφαροπλαστική: Απαντάμε σε 9 κοινές απορίες για τη δημοφιλή επέμβαση

Laser Candela Alexandrite: Η πιο ασφαλής μέθοδος απαλλαγής από την τριχοφυΐα (φιλική προς το δέρμα, ιδανική για όλους)
28 Μαρτίου 2022
Λιποαναρρόφηση: Τι είναι, ποσό διαρκεί, είναι επώδυνη;
21 Μαρτίου 2023
Η βλεφαροπλαστική είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής και όχι άδικα. Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να ανανεώσει διακριτικά το πρόσωπο στο σύνολό του, καθώς τα μάτια είναι ένα από τα κεντρικά σημεία του που καθορίζουν τη φρεσκάδα και τη λάμψη μίας εμφάνισης. Και καθώς με την πάροδο του χρόνου, και τη γήρανση που αυτός επιφέρει, αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες «σακούλες» κάτω από τα μάτια, αλλά και περίσσεια δέρματος κάτω από αυτό, η επέμβαση άνω και κάτω βλεφάρων είναι ένας από τους πιο κοινούς, σύγχρονους και ασφαλείς τρόπους για να τα αντιμετωπίσεις και να αποκτήσεις ξανά αψεγάδιαστο βλέμμα και μία άκρως νεανική εμφάνιση.

Τι ακριβώς κάνει η βλεφαροπλαστική;

Υπάρχουν δύο είδη βλεφαροπλαστικής, εκείνη για τα κάτω και αυτή για τα άνω βλέφαρα. Η τελευταία απομακρύνει την περίσσεια δέρματος, που συγκεντρώνεται με την πάροδο του χρόνου και την απώλεια όγκου, μειώνοντας έτσι την πτώση στα άνω βλέφαρα. Από την άλλη, η επέμβαση των κάτω βλεφάρων, είτε αφαιρεί, είτε επανατοποθετεί το λίπος, μειώνοντας το πρήξιμο στην περιοχή. Στην επέμβαση κάτω βλεφάρων πραγματοποιούνται δύο είδη τομών: στην περίπτωση των πιο νεαρών ατόμων, που δεν έχουν περίσσεια δέρματος, γίνεται τομή εσωτερικά του βλεφάρου απομακρύνοντας τις «σακούλες», και τομή ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες και στην έξω επιφάνεια του ματιού, όταν χρειάζεται να αφαιρεθεί και δέρμα από το κάτω βλέφαρο.

Μπορώ να κάνω συνδυασμό και των δύο επεμβάσεων;

Γενικά, οι άνω βλεφαροπλαστικές εκτελούνται πιο συχνά από τις κάτω ή τον συνδυασμό και των δύ0. Αυτό συμβαίνει γιατί το άνω βλέφαρο εκδηλώνει τα σημάδια γήρανσης νωρίτερα και πιο έντονα από το κάτω. Ωστόσο, ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες του κάθε ασθενούς, μπορεί να γίνει και συνδυασμός των δύο επεμβάσεων.

Πόση ώρα διαρκεί;

Η βλεφαροπλαστική είναι μια σύντομη και απλή αισθητική επέμβαση. Μια χειρουργική επέμβαση άνω ή κάτω βλεφάρου μπορεί να διαρκέσει περίπου 30 με 45 λεπτά.

Είναι επώδυνη επέμβαση;

Η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται μετά από τοπική αναισθησία στην περιοχή, οπότε και είναι μια αρκετά ανώδυνη διαδικασία. Ακόμα και μετά την επέμβαση, ο πόνος και οι ενοχλήσεις στην περιοχή είναι πολύ ήπιες και αντιμετωπίζονται με παυσίπονα για τις επόμενες ώρες.

Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα;

Αναλόγως την περίπτωση. Για παράδειγμα, οι σακούλες που αφαιρούνται, συνήθως, δεν επανέρχονται. Κατά τα άλλα, τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα, αφού η διαδικασία γήρανσης θα συνεχιστεί παρά τις διορθώσεις, όμως έχουν μακρά διάρκεια. Είναι πιθανό να απολαύσεις μία δεκαετία τη βελτιωμένη εμφάνισή σου, προτού παρατηρήσεις επανεμφάνιση των προβλημάτων. Ο χρόνος, βέβαια εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως είναι τα γονίδια αλλά και η περιποίηση που, στην καθημερινότητα, ακολουθείς στην περιοχή του προσώπου.

Μπορεί να αντιμετωπίσει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;

Τις περισσότερες φορές, η βλεφαροπλαστική δεν μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Για ένα τέτοιο αποτέλεσμα, κατάλληλη είναι η μη χειρουργική θεραπεία με πληρωτικά προσώπου.

Από ποια ηλικία μπορώ να κάνω βλεφαροπλαστική;

Συνήθως, η περίσσεια δέρματος στα άνω βλέφαρα, που αποτελεί και τον πιο κοινό λόγο βλεφαροπλαστικής, εμφανίζεται μετά την ηλικία των 35 ετών, αν και ορισμένοι ασθενείς πριν από αυτή την ηλικία έχουν ήδη πρόβλημα στην περιοχή, λόγω των ατομικών τους ανατομικών χαρακτηριστικών. Τα επιθέματα λίπους στα κάτω βλέφαρα είναι επίσης πιο συχνά σε πιο μεγάλη ηλικία, αλλά μερικές φορές εμφανίζονται ακόμη και πριν από την ηλικία των 25 ετών. Ωστόσο, ο καθένας είναι μοναδικός και βλέπει τα σημάδια της γήρανσης σε διαφορετικές ηλικίες, όπως επίσης μπορεί να έχει διαφορετικές ανάγκες και στόχους. Κατά την επίσκέψή σου, ο ειδικός θα αξιολογήσει την ανάγκη σου και μαζί θα προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Ποιος είναι ο χρόνος αποθεραπείας;

Τις πρώτες ώρες ενδεχομένως να παρουσιαστεί μελάνωμα ή οίδημα στην περιοχή, μία φυσιολογική επίπτωση που θα υποχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες. Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στην εργασία και το πρόγραμμά τους εντός 4-5 ημερών, μερικές φορές και νωρίτερα. Αν έχεις εξωτερικά ράμματα, θα υπάρχει ένα μικρό οίδημα μετά την αφαίρεσή τους, οπότε ίσως χρειαστούν περίπου δέκα μέρες για την επιστροφή σου στην καθημερινότητα.

Κάνω botox και υαλουρονικό οξύ, μπορώ να κάνω βλεφαροπλαστική;

Ούτε το botox, ούτε τα fillers είναι πρόβλημα. Η μόνη εξαίρεση είναι τα fillers στην περιοχή κάτω από τα μάτια, για τους μαύρους κύκλους. Τότε, θα πρέπει να περιμένεις μερικούς μήνες προτού προβείς και σε κάτω βλεφαροπλαστική.

Η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται στις κλινικές μας στην Αθήνα και τη Γλυφάδα, σε χώρους ειδικά σχεδιασμένους με κριτήριο την ασφάλεια, αλλά και τον σεβασμό στην ιδιωτικότητα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μέθοδο της βλεφαροπλαστικής επικοινώνησε με την Elite Plastic Surgery και κλείσε το ραντεβού σου!
Cancel
Call Now Button Μετάβαση στο περιεχόμενο