Ευρυαγγείες

Συχνά Προβλήματα

Δερματολογία


Ευρυαγγειες
Οι ευρυαγγείες είναι πρόβλημα κυρίως αισθητικό που πλέον με τις σύγχρονες μεθόδους θεραπείας μπορουν να εξαλειφθουν.

Ευρυαγγειες-Τι ειναι;
Οι ευρυαγγείες είναι αραχνοειδείς φλέβες ή τηλαγγειεκτασίες ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Οι ευρυαγγείες είναι διατεταμένα τριχοειδή αγγεία και μπορεί να καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια ή να είναι μεμονωμένες.
Ευρυαγγείες εμφανίζονται τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα.

Κύριες εντοπίσεις ευρυαγγειών
Ευρυαγγείες μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα. Συχνότερες όμως είναι οι ευρυαγγείες ποδιών, με κύρια εντόπιση στην έξω επιφάνεια των μηρών και στις κνήμες και οι ευρυαγγείες προσώπου (γύρω από τη μύτη, παρειές και πηγούνι).

Αίτια εμφάνισης ευρυαγγειών
Οι ευρυαγγείες ποδιών οφείλονται σε πολλούς παράγοντες, όπως η ορθοστασία, ορμονικοί παράγοντες, η εγκυμοσύνη, η φλεβική ανεπάρκεια, η παχυσαρκία, κάποιος τραυματισμός και η κληρονομικότητα.
Οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο μπορεί να σχετίζονται με ροδόχρου ακμή, υπέρμετρη έκθεση στον ήλιο, τραυματισμούς, χρόνια χρήση κορτιζόνης. Ευρυαγγείες στο πρόσωπο επίσης εμφανίζονται μετά από χρήση κεριού ή μη ιατρικές μεθόδους καθαρισμού με ατμό στο δέρμα του προσώπου.
Η απότομη εμφάνιση πολλών ευρυαγγειών σε πρόσωπο και σώμα θα πρέπει να μας οδηγήσει στον δερματολόγο, καθώς μπορεί να υποδηλώνει υποκείμενο νόσημα. Η εμφάνιση πολλών ευρυαγγειών με εντόπιση στον κορμό, στήθος, πλάτη, κοιλιά μπορεί να σχετίζεται με ηπατική δυσλειτουργία.

Θεραπεία ευρυαγγειών
Η θεραπεία των ευρυαγγειών απασχολεί πολλές γυναίκες και άνδρες.Για να είναι επιτυχής η θεραπεία ευρυαγγειών, θα πρέπει να εξαλειφθούν σημαντικοί παράγοντες κινδύνου όπως η παχυσαρκία και η ορθοστασία.

Θεραπεία ευρυαγγειών με σκληροθεραπεία
Προτιμάται η σκληροθεραπεία σε περιπτώσεις αγγείων διαμέτρου άνω των 2 χιλιοστών, καθώς και σε κιρσοειδείς φλέβες ποδιών.
Στα Ιατρεια Πλαστικης Χειρουργικης και Δερματολογιας Elite Plastic Surgery η αντιμετώπιση των ευρυαγγειών με σκληροθεραπεία γίνεται από κοινού από εξειδικευμένους δερματολόγους.
 

Μίλησε τώρα δωρεάν
με έναν εκπρόσωπο μας

    Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου & θα σε καλέσουμε άμεσα για τη προσφορά

     
    Cancel
    Call Now Button Μετάβαση στο περιεχόμενο