Λεύκη

Τι είναι η Λευκη;
Η λεύκη είναι δερματική πάθηση στην οποία περιοχές του δέρματος και των βλενογόννων χάνουν σταδιακά την φυσιολογική τους χρωστική και γίνονται λευκές. Είναι αυτοάνοση νόσος, και εκδηλώνεται με την εμφάνιση λευκών κηλίδων και πλακών σε διάφορα σημεία του σώματος, όπως τα χέρια, τα πόδια, οι μασχάλες, γύρω από το στόμα, τα μάτια και τα γεννητικά όργανα.
Επίσης, λεύκη μπορεί να εμφανιστεί και σε σημεία τραυματισμού του δέρματος από διάφορες αιτίες. Συνήθως, οι αχρωμικές κηλίδες αυξάνουν βαθμιαία σε μέγεθος, και οδηγούν σε σημαντικό αισθητικό πρόβλημα, ειδικά σε άτομα με σκουρόχρωμη επιδερμίδα. Στην εκδήλωση της λεύκης μπορεί να υπάρχει μια μορφή κληρονομικότητας. Σχετίζεται συχνά με παθήσεις του θυρεοειδούς και άλλα αυτοάνοσα νοσήματα.

Μορφη λευκης
Ανάλογα με τον τρόπο εμφάνισής της, η λεύκη διακρίνεται σε εντοπισμένη, τμηματική και γενικευμένη.

Διαγνωση λευκης
Η διάγνωση της λεύκης πραγματοποιείται συνήθως από την κλινική εικόνα. Βιοψία είναι δυνατόν να χρειαστεί σε περίπτωση διαφορικής διάγνωσης από άλλες παθήσεις που προκαλούν υποχρωμίες όπως η μεταφλεγμονώδης υπομελάγχρωση

Επιδημιολογικά χαρακτηριστικά
Η λεύκη είναι δυνατόν να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία αλλά συχνότερα εμφανίζεται μεταξύ 12-35 ετών.

Θεραπεια λευκης
Τα αποτελέσματα των μέχρι σήμερα διαθέσιμων θεραπειών ποικίλουν και δεν είναι δυνατόν να εγγυηθούν τον πλήρη επαναχρωματισμό της περιοχής. Η κάθε θεραπεία που πρόκειται να εφαρμοστεί θα πρέπει να εξατομικεύεται ανάλογα με τον ασθενή και θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το όφελος της θεραπείας σε σχέση με τις πιθανές παρενέργειες που έχει κάθε μια από αυτές. Η διέγερση των μελανινοκυττάρων και του επαναχρωματισμού του δέρματος είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί είτε από την τριχοσμηγματογόνο συσκευή είτε από τα όρια της βλάβης είτε από νησίδια μελάγχρωσης που υπάρχουν μέσα στην υπόχρωμη περιοχή.
 

Μίλησε τώρα δωρεάν
με έναν εκπρόσωπο μας

    Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου & θα σε καλέσουμε άμεσα για τη προσφορά

     
    Cancel
    Call Now Button Μετάβαση στο περιεχόμενο