Laser Candela Alexandrite: Η πιο ασφαλής μέθοδος απαλλαγής από την τριχοφυΐα (φιλική προς το δέρμα, ιδανική για όλους)

Λιποαναρρόφηση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις
25 Μαρτίου 2022
Βλεφαροπλαστική: Απαντάμε σε 9 κοινές απορίες για τη δημοφιλή επέμβαση
4 Απριλίου 2022
Παρότι είναι ένα πολύ κοινό αισθητικό πρόβλημα, η ανεπιθύμητη και υπερβολική τριχοφυΐα μπορεί να σε κάνει να νιώθεις άβολα ή ακόμα και αμήχανα. Η έντονη τριχοφυΐα στο σώμα μπορεί να προκληθεί από γενετικούς παράγοντες, όπως είναι η υπερτρίχωση, η οποία προκαλείται από τα υψηλά επίπεδα ορμονών που είναι γνωστά ως ανδρογόνα. Ευτυχώς, πλέον υπάρχουν ανώδυνες, αποτελεσματικές και ελάχιστα παρεμβατικές θεραπείες για τη μείωση της τριχοφυΐας σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Η πιο αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος είναι η αποτρίχωση με Laser Candela Alexandrite - μία από τις πιο δημοφιλείς για την αξιοπιστία τους παγκοσμίως. Με την αποτρίχωση με λέιζερ θα μπορέσεις να απαλλαγείς από την έντονη παρουσία τριχών με εύκολο και ασφαλή τρόπο, αλλά και να εξοικονομήσεις χρόνο από τη διαδικασία του χρονοβόρου ξυρίσματος.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Ο αριθμός των απαραίτητων συνεδριών ποικίλλει για κάθε άτομο, αλλά και περιοχή του σώματος. Μπορεί να χρειαστούν πολλαπλές θεραπείες για ορατή μείωση της τρίχας. Ο συνηθισμένος αριθμός θεραπειών είναι μεταξύ 6 και 8 για τη γυναικεία τριχοφυΐα και μεταξύ 10 και 12 για την ανδρική. Το πάχος και το χρώμα των τριχών καθορίζουν επίσης πόσο αποτελεσματική θα είναι η θεραπεία, αλλά και πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν. Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίθεση μεταξύ του χρώματος του δέρματος και του χρώματος της τρίχας, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η θεραπεία. Για παράδειγμα, οι σκουρόχρωμες, μελαμψές επιδερμίδες δεν ενδείκνυνται για χρήση λέιζερ, καθώς η υπερέκκριση μελανίνης ενδεχομένως να δημιουργήσει έγκαυμα στο δέρμα.

Είναι επώδυνη η διαδικασία;

Ορισμένες φορές μπορεί να αισθάνεσαι μια ελαφριά ενόχληση με κάθε χτύπημα του λέιζερ. Αυτή η ενόχληση υποχωρεί γρήγορα, ενώ ελαχιστοποιείται με το Laser Candela Alexandrite και το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ψυκτικό σύστημα που έχει ενσωματωμένο. Έτσι, κρύος αέρας διαχέεται ακριβώς πάνω από την περιοχή της θεραπείας, ταυτόχρονα με το λέιζερ, με αποτέλεσμα η διαδικασία να γίνεται ανώδυνα.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Δεν υπάρχουν μόνιμες παρενέργειες. Ωστόσο, τα άτομα που παρουσιάζουν φωτοευαισθησία θα πρέπει να μιλήσουν για το ιστορικό τους αυτό με την ιατρική σύμβουλο, πριν από την έναρξη των συνεδριών. Σε συνεννόηση με τον δερματολόγο του ιατρείου θα τους χορηγηθεί μία προληπτική αντιισταμινική αγωγή.

Άλλες, ήπιες επιπτώσεις, που κάποιες φορές εμφανίζονται, είναι η ερυθρότητα, το οίδημα ή οι φουσκάλες στην υπό θεραπεία περιοχή, που συνήθως, δε διαρκούν περισσότερο από μερικές ώρες.

Πώς προετοιμάζομαι για τη συνεδρία;

Θα πρέπει να αποφύγεις οποιαδήποτε μέθοδο αποτρίχωσης για 4-6 εβδομάδες πριν από τη θεραπεία (το μόνο που επιτρέπεται είναι ένα κάθετο τριμάρισμα, όχι κόντρα αλλά προς την κατεύθυνση της τρίχας). Το δέρμα πρέπει να μην είναι μαυρισμένο και να καθαρίζεται επιμελώς, ενώ δεν πρέπει να υπάρχουν υπολείμματα από μακιγιάζ, κρέμες, λάδια ή άλλα προϊόντα περιποίησης πριν από τη θεραπεία. Τέλος, για περίπου μία εβδομάδα πριν το ραντεβού σου, απόφυγε να χρησιμοποιήσεις προϊόντα περιποίησης που περιέχουν ουσίες όπως είναι γλυκολικό οξύ ή η ρετινόλη.

Εάν έχω βγει στον ήλιο, μπορώ να κάνω λέιζερ;

Τα Laser Candela Alexandrite στοχεύουν στη μελανίνη, μία χρωστική ουσία του δέρματος. Επομένως, οι ασθενείς θα πρέπει να αποφεύγουν οποιαδήποτε έκθεση στον ήλιο, σολάριουμ και προϊόντα μαυρίσματος, για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από τη θεραπεία και δύο εβδομάδες μετά τη θεραπεία.

Υπάρχει περίπτωση να είναι επιβλαβές για όργανα και λεμφαδένες;

Όχι, ούτε τα όργανα ούτε οι λεμφαδένες απορροφούν το φως του λέιζερ, λόγω του περιορισμένου βάθους διείσδυσης.

Ποιο είναι το διάστημα μεταξύ των συνεδριών;

Οι βασικές συνεδρίες, στην αρχή της θεραπείας, πραγματοποιούνται κάθε ενάμιση μήνα. Ειδικά στις δύο πρώτες συνεδρίες, εάν μερική ή ελάχιστη τριχοφυΐα επιμείνει, πραγματοποιείται και επαναληπτική συνεδρία σε 15 ημέρες. Με την εξέλιξη της θεραπείας, το μεσοδιάστημα μεγαλώνει. Έτσι, οι συνεδρίες έχουν απόσταση μεταξύ τους 2 ή και 3 μήνες. Το τελικό στάδιο είναι η συντήρηση, που γίνεται κάθε 4 με 6 μήνες, ώσπου να εξαλειφθεί εντελώς η τριχοφυΐα.

Τι πρέπει να κάνω μετά τη συνεδρία με Laser Candela Alexandrite;

Αμέσως μετά τη συνεδρία, μπορείς να συνεχίσεις κανονικά το πρόγραμμά σου, αποφεύγοντας για τις πρώτες μέρες να ξεπλύνεις με νερό, να τρίψεις έντονα την περιοχή ή να χρησιμοποιήσεις απολεπιστικά προϊόντα. Οποιαδήποτε ερυθρότητα ή οίδημα θα πρέπει να υποχωρήσει μέσα σε λίγες ώρες. Για μία εβδομάδα απόφυγε εντελώς την έκθεση στον ήλιο αλλά και τη χρήση πισίνας (λόγω του χλωρίου που περιέχει), ενώ στη συνέχεια, και σε μόνιμη βάση, εφάρμοσε αντηλιακό (με SPF 50 και πάνω) στα σημεία του σώματος που εκτίθενται στον ήλιο. Έτσι, θα κάνεις σωστή πρόληψη και θα αποφύγεις μελλοντικές δυσχρωμίες του δέρματος.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα;

Το Laser Candela Alexandrite είναι το μόνο μηχάνημα που φέρνει μόνιμα αποτελέσματα σε όλους τους τύπους δέρματος, εκπέμποντας φως σε μήκος κύματος 755 nm, το οποίο απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη της τρίχας. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται ασφαλής θερμική καταστροφή του θύλακα της τρίχας χωρίς να επηρεάζονται οι γύρω ιστοί.

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται η θεραπεία;

Η συγκεκριμένη μέθοδος αποτρίχωσης είναι φιλική προς το δέρμα και ιδανική για όλες τις ηλικίες. Το Laser Candela Alexandrite μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άτομα από την ηλικία των 11 ετών και πάνω. Οι θεραπείες σε ανήλικα άτομα πραγματοποιούνται εφόσον υπάρχει γονική συναίνεση.

Η μέθοδος αποτρίχωσης Laser Candela Alexandrite πραγματοποιείται στις κλινικές μας στην Αθήνα και τη Γλυφάδα, σε χώρους ειδικά σχεδιασμένους με κριτήριο την ασφάλεια, αλλά και τον σεβασμό στην ιδιωτικότητα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μέθοδο αποτρίχωση Laser Candela Alexandrite επικοινώνησε με την Elite Plastic Surgery και κλείσε το ραντεβού σου!
Cancel
Call Now Button Μετάβαση στο περιεχόμενο