Αυξητική στήθους: τι είναι, ποια η διάρκεια των ενθέματων σιλικόνης

Λιποαναρρόφηση: Τι είναι, ποσό διαρκεί, είναι επώδυνη;
21 Μαρτίου 2023
Μάθε τα πάντα για την ακμή
27 Απριλίου 2023

Τι είναι η αυξητική στήθους

Η αύξηση στήθους είναι μια χειρουργική επέμβαση που έχει ως στόχο τη βελτίωση του μεγέθους, του σχήματος ή της συμμετρίας του στήθους. Μπορεί να γίνει μέσω εμφυτευμάτων σιλικόνης ή χρησιμοποιώντας τον ιδιότροπο λίπος από τον ασθενή.Η απόφαση για την αύξηση του στήθους είναι προσωπική και πρέπει να ληφθεί μετά από προσεκτική σκέψη και συζήτηση με τον χειρουργό. Επίσης, είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν έμπειρο και πιστοποιημένο χειρουργό που να έχει κάνει αρκετά παρεμβάσεις στήθους στο παρελθόν.Πριν από τη διαδικασία της επέμβασης, ο χειρουργός θα αξιολογήσει την κατάσταση του στήθους σας και θα συζητήσει μαζί σας τις πιθανές επιλογές για το μέγεθος και το σχήμα που θέλετε να επιτύχετε. Επίσης, θα σας δώσει οδηγίες για το πώς να προετοιμαστείτε για την επέμβαση και τις συστάσεις για τη μετεγχειρητική περίοδο.

Αυξηση στηθους με ενθεματα σιλικονης και με λίπος

Η αύξηση στήθους μπορεί να γίνει με εμφυτεύματα σιλικόνης ή με τον ιδιότροπο λίπο από τον ασθενή. Αναλόγως με την περίπτωση και τις επιθυμίες του ασθενούς, ο χειρουργός μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφορετικά είδη ενθεμάτων.Τα εμφυτεύματα σιλικόνης είναι η πιο συνηθισμένη μέθοδος αύξησης στήθους και αποτελούνται από σακούλες γεμάτες με σιλικόνη, η οποία έχει διαφορετική σκληρότητα και σχήμα. Τα εμφυτεύματα σιλικόνης είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες και τις προτιμήσεις του ασθενούς.Στην αντίθετη περίπτωση, οι ασθενείς που δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν εμφυτεύματα σιλικόνης μπορούν να επιλέξουν τη μέθοδο του λίπους, όπου ο χειρουργός συλλέγει λίπος από τον ασθενή και το μεταφέρει στο στήθος.

Ποια η διάρκεια των ενθεμάτων σιλικόνης

Τα ενθέματα σιλικόνης για αύξηση στήθους δεν έχουν μια συγκεκριμένη διάρκεια ζωής, αλλά μπορούν να διαρκέσουν για πολλά χρόνια. Η διάρκεια ζωής τους μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο των εμφυτευμάτων και την ποιότητα της σιλικόνης.

Γενικά, οι περισσότεροι κατασκευαστές εμφυτευμάτων σιλικόνης δίνουν εγγύηση για 10 έως 15 χρόνια. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι τα εμφυτεύματα θα πρέπει να αντικαθίστανται ακριβώς μετά τη λήξη αυτής της περιόδου. Πολλές γυναίκες διατηρούν τα εμφυτεύματά τους για αρκετά περισσότερα χρόνια χωρίς προβλήματα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα εμφυτεύματα σιλικόνης δεν είναι διαβρωτικά και δε θα πρέπει να αλλοιώνονται ή να διαλύονται στον χρόνο. Ωστόσο, μπορεί να υπάρξουν κάποια ζητήματα, όπως η εμφάνιση ραγών στο εξωτερικό κάλυμμα του εμφυτεύματος, που μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του στήθους.

Στα ιατρεία Elite Plastic Surgery, ιατροί κ νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό εκτελώντας με αγάπη το λειτούργημα της αισθητικής ιατρικής.
Στόχος όλων είναι η άριστη εξυπηρέτηση των ασθενών!
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία είμαστε στην διάθεση σας.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας :
Ιατρείο Συντάγματος: 2114115398 & 6932319439
Ιατρείο Γλυφάδας: 2108940550 & 6981176411
Cancel
Call Now Button Μετάβαση στο περιεχόμενο