Λιποαναρρόφηση: Τι είναι, ποσό διαρκεί, είναι επώδυνη;

Βλεφαροπλαστική: Απαντάμε σε 9 κοινές απορίες για τη δημοφιλή επέμβαση
4 Απριλίου 2022
Αυξητική στήθους: τι είναι, ποια η διάρκεια των ενθέματων σιλικόνης
28 Μαρτίου 2023

Τι ειναι η λιποαναρρόφηση ;

Η λιποαναρρόφηση είναι μια διαδικασία κοσμητικής χειρουργικής που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση του περιττού λίπους από διάφορα σημεία του σώματος, όπως το πηγούνι, οι γλουτοί, οι μηροί, οι κοιλιακοί, οι μασχάλες, το στομάχι, τα πλαϊνά, η πλάτη ,οι ώμοι, οι βραχίονες.

Η διαδικασία της λιποαναρρόφησης περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός σωλήνα λιποαναρρόπτη στον ιστό του σώματος μέσω μικρών τομέων. Ο σωλήνας συνδέεται με έναν αναρροφητήρα που αναρροφά το λίπος από το σώμα. Η διαδικασία μπορεί να εκτελεστεί με τοπική αναισθησία ή με γενική αναισθησία, ανάλογα με την περίπτωση.

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να είναι αποτελεσματική για την απομάκρυνση του περιττού λίπους, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν είναι μια λύση για την απώλεια βάρους ή την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Πόσο διαρκουν τα αποτελεσματα της λιποαναρροφησης;

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων της λιποαναρρόφησης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως η περιοχή που υποβάλλεται σε λιποαναρρόφηση, η ποσότητα του λίπους που αφαιρείται και η τεχνική που χρησιμοποιείται.
Γενικά, οι αποτελεσματικές τεχνικές λιποαναρρόφησης έχουν μακροχρόνια αποτελέσματα και η αφαιρούμενη ποσότητα λίπους είναι μόνιμη. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί από μόνη της.

Είναι επώδυνη η διαδικασία της λιποαναρρόφησης ;


Η λιποαναρρόφηση μπορεί να είναι ελάχιστα επώδυνη διαδικασία, αλλά η ένταση του πόνου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση. Η διαδικασία περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός λεπτού καθετήρα στο δέρμα και την εισαγωγή ενός ειδικού διαλυτικού λύσης στους λιποϋποδόριους ιστούς. Η λύση αυτή βοηθάει στον απομακρυσμό του λίπους από τους ιστούς.

Οι ασθενείς μπορεί να αισθάνονται ένα αίσθημα καψίματος ή πίεσης κατά τη διάρκεια της εισαγωγής του διαλυτικού διαλύματος. Επίσης, μπορεί να παρουσιαστεί ελαφρά αίσθημα μουδιάσματος, πόνος, ευαισθησία ή μια ελαφρά αίσθηση καψίματος κατά τη διάρκεια της απορρόφησης του λίπους.

Στα ιατρεία Elite Plastic Surgery, ιατροί κ νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό εκτελώντας με αγάπη το λειτούργημα της αισθητικής ιατρικής.
Στόχος όλων είναι η άριστη εξυπηρέτηση των ασθενών!
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία είμαστε στην διάθεση σας.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας :
Ιατρείο Συντάγματος: 2114115398 & 6932319439 Ιατρείο Γλυφάδας: 2108940550 & 6981176411
Cancel
Call Now Button Μετάβαση στο περιεχόμενο