Αιμαγειώματα

Συχνά Προβλήματα

Δερματικά Προβλήματα


Τι είναι το αιμαγγείωμα ;
 Το αιμαγγείωμα δέρματος είναι πρακτικά ένα διευρυμένο αγγείο (ή σύνολο διευρυμένων αγγείων) κάτω από το δέρμα.
• Το αγγείο αυτό είναι γεμάτο με αίμα και γι' αυτό το χρώμα του αιμαγγειώματος είναι κόκκινο.
• Αν πιέσεις το αιμαγγείωμα με τον πάτο ενός γυάλινου ποτηριού το αγγείο “αδειάζει” και το περισσότερο κόκκινο χρώμα φεύγει.
Υπάρχουν τα αιμαγγειώματα από τη γέννηση;
• Περίπου 10% των βρεφών γεννιούνται με αιμαγγείωμα. Από αυτά το 1/3 υπάρχουν από τη γέννηση και 2/3 αναπτύσσονται κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής. Το αιμαγγείωμα δεν κληρονομείται.
• Ένας τύπος αιμαγγειώματος, το κερασοειδές αιμαγγείωμα, είναι πολύ συχνό στους ενήλικες.
Είναι τα αιμαγγειώματα επικίνδυνα;
Τα αιμαγγειώματα δεν είναι κακοήθη.  Κάποιες φορές συνδυάζονται με αιμαγγειώματα των οργάνων, γι αυτό και χρειάζεται  κατάλληλος έλεγχος.  Ταυτόχρονη ανάπτυξη πολλών κερασοειδών αιμαγγειωμάτων χρειάζεται επίσης έλεγχο, καθώς κάποιες φορές συνδυάζεται με κακοήθεια.
Φεύγουν τα αιμαγγειώματα μόνα τους;
Κάποια αιμαγγειώματα εξαφανίζονται σε μεγάλο ποσοστό κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού.  Άλλα δεν εξαφανίζονται και αντίθετα μεγαλώνουν σε μέγεθος οπότε η θεραπεία τους πρέπει να αρχίζει σύντομα.
Χρειάζεται θεραπεία;
Όταν ένα βρεφικό αιμαγγείωμα αυξάνει σε μέγεθος απαιτεί θεραπεία. Τα αιμαγγειώματα ενηλίκων θεραπεύονται για αισθητικούς λόγους ή όταν ενοχλούν λειτουργικά, πχ. όταν είναι σε θέσεις που τρίβονται και αιμορραγούν συχνά. Η θεραπεία γίνεται εύκολα με κρυοχειρουργική, ηλεκτροχειρουργική με τοπική αναισθησία. Για μεγάλα βρεφικά αιμαγγειώματα εφαρμόζεται σε εξειδικευμένες κλινικές θεραπεία με χάπια (προπανολόλη).
 

Μίλησε τώρα δωρεάν με έναν εκπρόσωπο μας

    Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου & θα σε καλέσουμε άμεσα για τη προσφορά
     
    Cancel
    Call Now Button Μετάβαση στο περιεχόμενο