Τι είναι η ρινοπλαστική και ποιες οι διαφορές ανάμεσα στην ανοιχτή & στην κλειστή ρινοπλαστική

Μάθε τα πάντα για την ακμή
27 Απριλίου 2023
Συμπτώματα και αντιμετώπιση κονδυλωμάτων
18 Μαΐου 2023

Τι είναι η ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση που αποσκοπεί στη βελτίωση της εμφάνισης και/ή της λειτουργίας της μύτης. Οι κύριοι στόχοι της ρινοπλαστικής είναι η βελτίωση της εμφάνισης της μύτης, η διόρθωση των δυσμορφιών της μύτης, η βελτίωση της αναπνοής και η αντιμετώπιση των προβλημάτων σχετικά με τη μύτη που έχουν προκαλέσει τραύματα ή ατυχήματα.

Η ρινοπλαστική μπορεί να επιτευχθεί με διάφορες τεχνικές, συμπεριλαμβανομένης της ανοιχτής ρινοπλαστικής και της κλειστής ρινοπλαστικής. Η επιλογή της κατάλληλης τεχνικής εξαρτάται από τους στόχους του ασθενή και την ανατομία της μύτης. Η ρινοπλαστική είναι μια ασφαλής επέμβαση όταν πραγματοποιείται απο πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό

Ποιές είναι οι διαφορές ανάμεσα στην ανοιχτή ρινοπλαστική και στην κλειστή

Η ανοικτή ρινοπλαστική και η κλειστή ρινοπλαστική είναι δύο διαφορετικές τεχνικές για τη διόρθωση προβλημάτων στη μύτη, όπως η αντιμετώπιση της αναπνευστικής δυσκολίας ή η βελτίωση της εμφάνισης της μύτης.

Η ανοικτή ρινοπλαστική είναι μια πιο επεμβατική διαδικασία, όπου ο χειρουργός δημιουργεί μια μικρή τομή στο κάτω μέρος της μύτης για να έχει πρόσβαση στο σκελετό της μύτης και να επιτρέψει την αναδόμηση των δομών της μύτης. Η ανοικτή ρινοπλαστική συνήθως χρησιμοποιείται για πιο σοβαρά προβλήματα με τη μύτη, όπως μεγάλες καμπύλες, στρέβλωση της μύτης ή αλλοίωση της δομής της μύτης.

Από την άλλη πλευρά, η κλειστή ρινοπλαστική είναι μια λιγότερο επεμβατική διαδικασία, όπου ο χειρουργός κάνει τις τομές εσωτερικά στις μυτούλες της μύτης και δεν απαιτεί μια μεγάλη τομή στο κάτω μέρος της μύτης. Στην κλειστή ρινοπλαστική ο χειρουργός εργάζεται μέσα από μικρά τρύπια στις ρουτίνες. Αυτή η τεχνική είναι πιο κατάλληλη για περιπτώσεις που απαιτούν λιγότερη αλλαγή στη δομή της μύτης, όπως για παράδειγμα για τη διόρθωση μικρών ανωμαλιών ή για βελτίωση της αναπνοής.

Βελτίωση προσώπου με την ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση που στοχεύει στη βελτίωση της εμφάνισης της μύτης, αλλά δεν απευθύνεται απευθείας στη βελτίωση του συνολικού προσώπου. Ωστόσο, μια βελτιωμένη μύτη μπορεί να βελτιώσει την ισορροπία και τη συμμετρία του προσώπου, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση του ατόμου.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ρινοπλαστική επέμβαση είναι μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση και ότι ο προγραμματισμός και η εκτέλεση της πρέπει να γίνεται από έμπειρους και εξειδικευμένους χειρουργούς πλαστικής χειρουργικής. Πριν αποφασίσετε να κάνετε μια ρινοπλαστική, συζητήστε τις προσδοκίες και τους στόχους σας με τον χειρουργό σας και ακολουθήστε τις συστάσεις του για την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια της επέμβασης.
Cancel
Call Now Button Μετάβαση στο περιεχόμενο