Ανάλυση της Laser Αποτρίχωσης από τον Πλαστικό Χειρουργό Γεώργιο Σαμούρη

Διάσημες Influencers στα Elite Plastic Surgery
23 Σεπτεμβρίου 2021
Αναίμακτο lifting με νήματα προσώπου | Αθήνα & Γλυφάδα
Αναίμακτο lifting με νήματα προσώπου
15 Οκτωβρίου 2021
Ο επιστημονικός διευθυντής της Elite Plastic Surgery & Πλαστικός Χειρουργός Σαμούρης Γεώργιος μας συμβουλεύει και μας αναλύει την διαδικασία της Laser αποτρίχωσης με Candela Alexandrite.

Το λέιζερ αποτρίχωσης σώματος & προσώπου με αλεξανδρίτη αποτελεί αυτή τη στιγμή την πιο εξελιγμένη και αποτελεσματική μέθοδο αποτρίχωσης. Ο αλεξανδρίτης είναι ένας τύπος λέιζερ το οποίο εκπέμπει μία δέσμη φωτός υψηλής ενέργειας μέσω ενός κρυστάλλου αλεξανδρίτη. Καθώς το φως διέρχεται από το κρύσταλλό παράγεται μία δέσμη φωτός μήκους 755 nm.

Αξίζει να αναφερθεί πως το μήκος της δέσμης του φωτός καθορίζει το πόσο μακριά διεισδύει το λέιζερ. Το συγκεκριμένο λέιζερ μπορεί να ρυθμιστεί σε λειτουργία έναλλαγής η οποία προετοιμαζει το λέιζερ να παράγει μία δέσμη φωτός υψηλής ενέργειας σε σύντομους παλμούς. Αυτό το καθιστά εξαιρετικά αποτελεσματικό για την αποτρίχωση ολόκληρου του σώματος και του προσώπου.

Laser αποτρίχωση με αλεξανδρίτη μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περιοχή του σώματος στην οποία εντοπίζεται ανεπιθύμητη τριχοφυία, καθώς και στο πρόσωπο. Αποτελεί μία απολύτως ασφαλή και ανώδυνη διαδικασία, ενώ τα αποτελέσματα της είναι εντυπωσιακά αφού αφήνει την επιδερμίδα λεία και βελούδινη.

Πολλοί ασθενείς με ρωτούν ποια είναι η διαφορά μεταξύ του laser αλεξανδρίτη και των άλλων laser;


Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πως, εκτός από το χρώμα, η βασική τους διαφορά είναι το μήκος κύματος του φωτός που εκπέμπουν, έτσι ο αλεξανδρίτης εκπέμπει μία κόκκινη ακτίνα φωτός στα 755 nm, ενώ στα άλλα laser , η δέσμη φωτός εκπέμπεται μέσα από μια πλακέτα ενώ η αποτελεσματικότητα του laser Candela Alexandrite σε σχέση με τα αλλά laser είναι ότι στο candela στοχεύουμε σε ένα μόνιμο αποτέλεμα μη επαννεκφισης της τριχοφυΐας σε αντίθεση με άλλες υπάρχουσες μεθόδους αποτρίχωσης στις οποίες χρειάζεται μια μόνιμη συντήρηση για την διατήρηση του αποτελέσματος .

Πριν αρχίσουμε τις συνεδρίες laser αποτρίχωσης οι τρίχες θα πρέπει να έχουν μήκος 2 χιλιοστά. Η περιοχή που επρόκειτο να αποτριχωθει μαρκάρεται και στη συνέχεια σαρώνεται ολόκληρη με τη βοήθεια της κεφαλής που φέρει το λέιζερ.
Χάρης στα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα laser που χρησιμοποιούμε με 2 συστήματα ψύξης η συνέδρια είναι πρακτικά ανώδυνη,πολύ γρήγορη και η συνολική διαδικασία είναι απόλυτα ανεκτή.

Το laser Αλεξανδρίτη θεωρείται ως το πιο αποτελεσματικό laser για να δεις σε ό,τι έχει να κάνει με την αποτρίχωση. Το μήκος κύματος του φωτός που εκπέμπεται απορροφάται εύκολα από την μελανίνη των τριχών, γεγονός που αναγκάζει τα κύτταρα να καταστραφούν. Με τη μέθοδο αποτρίχωσης με αλεξανδρίτη το ποσοστό αφαίρεσης τα τριχών κυμαίνεται περίπου στο 80-90% των τριχών μετά από τον προτεινόμενο αριθμό των συνεδρίων.

Θεωρείται επίσης το γρηγορότερο από τα laser αφαιρώντας μεγάλα τμήματα τριχών σε λιγότερες συνεδρίες.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο λέιζερ είναι ένα από τα λίγα που συστήνονται για τη θεραπεία της υπερτρίχωσης.

Τώρα όπως με όλους τους τύπους λέιζερ έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν ορισμένα πράγματα που οφείλουμε να ενημερώνουμε τους ασθενείς. Έτσι για όσους έχουν πολύ σκούρο δέρμα υπάρχει κίνδυνος υπό χρωματισμού και για το λόγο αυτό αποφεύγονται οι συνεδρίες σε μαυρισμένα δέρματα, ακόμα όμως και στα άτομα με ανοιχτή επιδερμίδα υπάρχει μικρός κίνδυνος το δέρμα να παράγει περισσότερο μελανίνη, κάτι το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπέρ χρωμάτωση του δέρματος. Συχνά υπάρχει λίγο οίδημα και κνησμός μετά την διαδικασία αλλά τα συμπτώματα υποχωρούν από μόνα τους μετά από μερικές ώρες οι μέρες.

Τα αποτελέσματα της μεθόδου αποτρίχωσης με laser αλεξανδρίτη είναι μόνιμα και εντυπωσιακά, η συγκεκριμένη μέθοδος αποτρίχωσης οδηγεί από την πρώτη κιόλας συνεδρία στην μείωση των τριχών με ποσοστό έως και 50 % σε ορισμένες περιοχές ενώ οι τρίχες γίνονται πιο απαλες και ομαλές.
Cancel
Call Now Button Μετάβαση στο περιεχόμενο