ΧΗΜΙΚΟ PEELING

Χημικό Peeling - Elite Plastic Surgery στην Αθήνα
Το Χημικό Peeling είναι μία θεραπεία στην οποία ένα διάλυμα οξέος χρησιμοποιείται για να αφαιρέσει τα κατεστραμμένα εξωτερικά στρώματα του δέρματος. Είναι το πιο δημοφιλές peeling προσώπου, καθώς προσφέρει άμεσα ορατά αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας γίνεται απολέπιση των εξωτερικών στιβάδων του νεκρού δέρματος, αποκαλύπτοντας ένα νέο στρώμα με βελτιωμένη υφή. Ουσιαστικά, μέσω της ελεγχόμενης βλάβης που προκαλείται, επιτυγχάνεται απελευθέρωση κυτοκινών, με αποτέλεσμα πάχυνση της επιδερμίδας, εναπόθεση κολλαγόνου και ελαστίνης, αναδιοργάνωση των δομικών στοιχείων και αύξηση του κυτταρικού όγκου.

Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα μας ταλαιπωρείται από διάφορους παράγοντες, όπως η ατμόσφαιρα και η ηλιακή ακτινοβολία, καθώς επίσης και από επιβλαβείς συνήθειες όπως το κάπνισμα ή η κατανάλωση αλκοόλ. Αυτοί οι παράγοντες, σε συνδυασμό με το έντονο στρες της σύγχρονης ζωής και την ηλικία, οδηγούν σε επιβράδυνση της ανάπλασης του δέρματος και της ανανέωσης των κυττάρων. Τα «παλιά» κύτταρα στοιβάζονται στην επιφάνεια του δέρματος, παρεμποδίζοντας τα νέα να αναδυθούν. Έτσι, το δέρμα μας αποκτά θαμπή όψη, χάνει την ελαστικότητά του και εμφανίζονται αρκετοί ανοιχτοί ή κλειστοί πόροι. Τη λύση σε αυτά τα προβλήματα δίνει το Χημικό Peeling.

Μέχρι και πρίν λίγα χρόνια τα προηγούμενης τεχνολογίας Χημικά Peeling χρησιμοποιούσαν διαλύματα που έκαναν μη ελεγχόμενο έγκαυμα στην επιδερμίδα με όχιπροβλέψιμα πολλές φορές αποτελέσματα. Αυτό, όμως, οδηγούσε σε έντονο ερεθισμό ή και μειωμένη αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Με τις σύγχρονες μεθόδους αυξάνεται το ποσοστό αποτελεσματικότητας και προσφέρεται με πολύ καλύτερα αποτελέσματα και με το λιγότερο δυνατό ερεθισμό. Ενδεικτικές εφαρμογές 2-4 ανα 3 εβδομάδες

Χημικό Peeling – Πού χρησιμοποιείται
Το Χημικό Peeling είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε άτομα που έχουν κηλίδες και πανάδες, ρυτίδες ή ουλές, και γενικά σε άτομα που εμφανίζουν δυσχρωμίες στο πρόσωπο. Στόχος του είναι η λείανση των ουλών και των σημείων γήρανσης καθώς επίσης και η ανανέωση της επιδερμίδας. Πιο συγκεκριμένα, ο Πλαστικός χειρουργός προτείνει τη χρήση των χημικών peeling στις εξής περιπτώσεις:
 • Γήρανση δέρματος: Με την πάροδο του χρόνου το δέρμα μας βρίσκεται ενάντια σε μία πληθώρα αλλαγών. Το δέρμα λεπταίνει και εμφανίζει ρυτίδες λόγω χαλάρωσης των μυών του προσώπου. Η γήρανση του δέρματος μπορεί να είναι φυσιολογική που έρχεται με τα χρόνια ή πρόωρη γήρανση που μπορεί να οφείλεται σε αλόγιστη έκθεση στον ήλιο, κάπνισμα. Τα σημάδια της γήρανσης στο δέρμα είναι οι στατικές ρυτίδες, η χαλάρωση, η λέπτυνση του δέρματος, πανάδες, κηλίδες, ευρυαγγείες. Σε όλα αυτά έχει να προσφέρει σημαντικά αποτελέσματα το χημικό peeling.
 • Ουλές: Οι ουλές που δημιουργούνται από κάποιο τραύμα ακόμα και από την ακμή οδηγούν σε σημαντικές δυσμορφίες στην επιφάνεια του δέρματος. Ειδικά στις ουλές ακμής το Χημικό Peeling αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές θεραπείες και μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση της υφής και τη λάμψη του δέρματος βελτιώνοντας κατά πολύ την εικόνα του προσώπου.
Χημικό Peeling – Θεραπεία
Σημαντικό ρόλο στην επιλογή κατάλληλης θεραπείας, παίζει η ανοχή του κάθε ατόμου στην βαρύτητα κάθε θεραπείας. Τα πιο ευρέως εφαρμοζόμενα χημικά διαλύματα, γνωστά το καθένα για την μοναδική αποτελεσματικότητα του στην αντιμετώπιση ιδιαίτερων Δερματολογικών προβλημάτων είναι τα εξής
 • Α-υδροξυοξέα (ΑΗΑ): Είναι ιδανικά για την αντιμετώπιση της ήπιας φωτογήρανσης, ενεργού ακμής και ουλών ακμής, λεπτών γραμμών έκφρασης, χρωματικών διαταραχών και ξηρότητας δέρματος. Χρησιμοποιούνται κυρίως οξέα όπως το γλυκολικό οξύ, το γαλακτικό οξύ και τα οξέα φρούτων και αποτελούν επιφανειακή ήπια θεραπεία. Αυτό ο τύπος Χημικού Peeling δίνει ένα απαλό και λαμπερό δέρμα, υπερτερώντας λόγω γρήγορης αποθεραπείας.
 • Γλυκολικό Οξύ: Χρησιμοποιείται σε διάφορες περιεκτικότητες από 30 έως 70%. Είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση χρωματικών διαταραχών , ενεργού ακμής και ουλών ακμής.
 • Σαλικυλικό Οξύ: Οι ενδείξεις χρήσης του σαλικυλικού οξέος είναι η φαγεσωρική ακμή, η θυλακίτιδα, οι μεγάλοι πόροι δέρματος, η σμηγματόρροια και οι μελαγχρωματικές διαταραχές.
 • Τριχλωροξικό Οξύ (TCA): Οι κύριες ενδείξεις του είναι η φωτογήρανση, οι ακτινικές υπερκερατώσεις και οι ρυτίδες έκφρασης. Σε αυξημένες συγκεντρώσεις 60% έως 80% και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση ξανθελασμάτων. Το τριχλωροξικό οξύ χρησιμοποιείται κυρίως για μεσαίου βάθους peeling. Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από μία θεραπείες.
 • Μανδελικό Οξύ: Χρησιμοποιείται για ενυδάτωση, καθαρισμό, λείανση πόρων και ρύθμιση σμηγματόρροιας. Χαρακτηρίζεται και ως peeling του καλοκαιριού, καθώς μπορεί να διενεργηθεί άφοβα και το καλοκαίρι λόγω της μηδενικής αποθεραπείας του.
 • Αζελαϊκό Οξύ: Ενδείκνυται για ενεργό ακμή, σημάδια ακμής, ροδόχρου ακμή και μελαγχρωματικές δερματικές αλλοιώσεις.
 • Κοχικό Οξύ: Είναι ιδανικό για αποχρωματισμό μελάσματος, μεταφλεγμονώδους υπερμελάγχρωσης και κηλίδων – πανάδων.
Χημικό Peeling – Τύποι
Τα τελευταία χρόνια, ο τρόπος και το βάθος εφαρμογής των Χημικών Peeling μελετάται ευρέως από την ιατρική κοινότητα. Ανάλογα με το βάθος της διείσδυσης, το Χημικό Peeling διακρίνεται σε 3 βασικούς τύπους: Επιφανειακό: Δρα κυρίως επιδερμικά και αφαιρείται το επιφανειακό στρώμα του δέρματος. Είναι το πιο συνηθισμένο Χημικό Peeling και έχει αρκετά καλή απολεπιστική δράση. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των λεπτών ρυτίδων, των ξηρών περιοχών και της ακμής. Μεσαίου Βάθους: Διεισδύει μέχρι το άνω μέρος του χορίου και αφαιρούνται ταυτόχρονα τα επιφανειακά μαζί με κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας. Χρησιμοποιείται κυρίως στη θεραπεία των λεπτών ρυτίδων, των επιφανειακών ατελειών, καθώς επίσης και στα προβλήματα μελάγχρωσης. Βαθύ: Φθάνει μέχρι τη βαθύτερη στιβάδα του χορίου, το δικτυωτό χόριο. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία έντονων ρυτίδων στο πρόσωπο, καθώς επίσης και για την καταπολέμηση ρυτίδων, κηλίδων και ουλών ακμής. Γενικά, όσο πιο βαθύ είναι το peeling τόσο πιο άμεσα ορατό είναι το αποτέλεσμά του, αλλά και τόσο μεγαλύτερος ο χρόνος αποθεραπείας του, δηλαδή ο χρόνος που απαιτείται μέχρι να επιστρέψει ο ασθενής στις δραστηριότητές του. Ανεξάρτητα, όμως, από το βάθος της απολέπισης, προκύπτει πλήρης αναγέννηση του προσώπου και θεραπεία των ατελειών.
Χημικά Peeling – Περιοχές Εφαρμογής
Οι συχνότερες περιοχές που εφαρμόζεται η θεραπεία Χημικού Peeling είναι:
 • Το Πρόσωπο
 • Ο Λαιμός
 • Το Ντεκολτέ
 • Σε Πανάδες, Ρυτίδες & Λεπτές Γραμμές
 • Σε Ουλές Ακμής
Το Χημικό Peeling γίνεται στο ιατρείο από Πλαστικό Χειρουργό ή Δερματολόγο. Δεν χρειάζεται αναισθησία και η θεραπεία γίνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Κατά τη θεραπεία, εφαρμόζεται στο πρόσωπο το κατάλληλο χημικό διάλυμα με σκοπό την αφαίρεση του απαιτούμενου στρώματος της επιδερμίδας. Ουσιαστικά, το Χημικό Peeling προκαλεί ένα ελεγχόμενο ήπιο έγκαυμα στην επιδερμίδα, με σκοπό να αρχίσει η επιδερμίδα με τα νεκρά κύτταρα να αποφλοιώνεται.
Χημικό Peeling – Αποτελέσματα
Ανάλογα με τον χημικό παράγοντα που χρησιμοποιείται και το βάθος της διείσδυσης, η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί 2 έως 6 φορές το χρόνο. Ωστόσο, ο ιατρός μας Πλαστικός Χειρούργος τονίζει ότι είναι πολύ σημαντικό να ακολουθούνται οι οδηγίες αποθεραπείας και σωστής χρήσης της αντιηλιακής κρέμας για να έχουμε τα πλήρη οφέλη από τη θεραπεία. Για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων, το Χημικό Peeling μπορεί να συνδυαστεί άριστα με θεραπείες ανάπλασης, σύσφιγξης και αναζωογόνησης του προσώπου, όπως:
 • Υαλουρονικό Οξύ
 • Νήματα Προσώπου PDO & COG
 • Δερμοαπόξεση Προσώπου
 • Μεσοθεραπεία Προσώπου
 • Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP
Σημαντικό παράγοντα για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας παίζουν οι απαιτήσεις και προσδοκίες του κάθε ατόμου. Η μέθοδος Χημικού Peeling δεν υπόσχεται οριστική ανάπλαση του προσώπου. Το πρόσωπο και η επιδερμίδα αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς οι οποίοι υπόκεινται σε φθορά με το πέρασμα του χρόνου. Ο κάθε ασθενής θα πρέπει, λοιπόν, να είναι ενήμερος σχετικά με τα πιθανά αποτελέσματα, καθώς επίσης και για την εμφάνιση ήπιου ερυθήματος τις πρώτες μέρες μετά τη θεραπεία.
Είναι το Χημικό Peeling ή ιδανική θεραπεία για εμένα;
Η αποδεδειγμένη εξατομικευμένη αποτελεσματικότητα του χημικού peeling την καθιστούν ιδανική επιλογή για γυναίκες αλλα και άνδρες κάθε ηλικίας που επιθυμούν:
 • Αντιμετώπιση της Φωτογήρανσης
 • Μείωση Ρυτίδων και Λεπτών Γραμμών
 • Εξάλειψη Δυσχρωμιών, Κηλίδων, Πανάδων, Μελάσματος
 • Αντιμετώπιση Ενεργού Ακμής
 • Αντιμετώπιση Ουλών Ακμής
 • Θεραπεία Ακτινικών Υπερκερατώσεων
 

Μίλησε τώρα δωρεάν
με έναν εκπρόσωπο μας

  Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου & θα σε καλέσουμε άμεσα για τη προσφορά

   

  Γιατί εμάς;

  ICON-001b
  Σύντομη διαδικασία
  χωρίς παρενέργειες
  ICON-003b
  Εξατομικευμένο
  πλάνο θεραπείας
  ICON-004b
  Προσιτό κόστος
  ICON-005b
  Ασφαλής θεραπεία
  με έγκριση FDA
  ICON-006b
  Ανώδυνη μέθοδος
  χωρίς παρενέργειες
  ICON-003b
  Αμεση επιστροφή
  στις καθημερινές δραστηριότητες
  ICON-008b
  Αριστη εξυπηρέτηση
  και εχεμύθεια
  ICON-009
  Η ομάδα μας αποτελείται
  από γιατρούς και εξιδεικευμένο
  προσωπικό με πολυετή εμπειρία
  Πως γίνεται το Χημικό Peeling;
  Η διαδικασία είναι απλή και μόλις 15 λεπτά είναι αρκετά για την ολοκλήρωσή της. Αρχικά, προηγείται καθαρισμός και στη συνέχεια ακολουθεί η εφαρμογή του ειδικού χημικού διαλύματος. Σε αυτό το στάδιο θα αισθανθείτε ήπιο τσούξιμο, ανάλογο της δράσης του εκάστοτε χημικού διαλύματος, το οποίο υποχωρεί άμεσα με τη φάση της εξουδετέρωσης. Μέσα στις επόμενες ημέρες, παρατηρείται μικρή ή μεγαλύτερη απολέπιση του δέρματος, ανάλογα το είδος του χημικού παράγοντα. Όσο πιο βαθιά είναι η διείσδυση του χημικού διαλύματος, τόσο πιο άμεσα ορατά είναι και τα αποτελέσματά του, αυξάνοντας αναλογικά και τον απαιτούμενο χρόνο αποθεραπείας.
  Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να κάνω Χημικό Peeling;
  H ιδανική περίοδος είναι μετά Καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα, κατά τους μήνες που δεν υπάρχει έντονη υγρασία και ηλιοφάνεια. Η έκθεση στον ήλιο θα πρέπει να αποφεύγεται και η χρήση αντιηλιακής κρέμας με υψηλό δείκτη προστασίας είναι απαραίτητη. Εξαίρεση αποτελεί η ανάπλαση με τη χρήση Μανδελικού Οξέος που μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες
  Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα του Χημικού Peeling;
  Τα αποτελέσματα του Χημικού Peeling δεν είναι μόνιμα, καθώς η συνεχής γήρανση της επιδερμίδας του προσώπου, μαζί με την έκθεση σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες οδηγούν σε επανεμφάνιση των ρυτίδων και των σημαδιών προσώπου. Ωστόσο, με σωστή και συστηματική περιποίηση της επιδερμίδας, τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  Σε ποιους αντενδείκνυται το Χημικό Peeling;
  Το Χημικό Peeling δε συνιστάται σε άτομα με λοιμώξεις, ή σε άτομα που εμφανίζουν παθήσεις του δέρματος, όπως έκζεμα, δερματίτιδα ή ψωρίαση, καθώς επίσης και σε άτομα που έχουν ανοιχτές πληγές στην επιφάνεια του προσώπου.Ακόμη, άτομα με ηλιακά εγκαύματα δεν συνιστάται να κάνουν θεραπεία με Χημικό Peeling επίσης γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη ή θηλάζουν, καλό θα είναι να αποφεύγουν τη θεραπεία με Χημικό Peeling.
  Γιατί να επιλέξω τα Elite Plastic Surgery για την θεραπεία Χημικού Peeling;
  Η εφαρμογή του Χημικού Peeling πρέπει να γίνεται από Πλαστικό χειρουργό ή Δερματολόγο με εμπειρία στη χρήση των χημικών αυτών διαλυμάτων. Στα Elite Plastic Surgery, διαθέτουμε πιστοποιημένα χημικά διαλύματα, η επιλογή των οποίων γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες και τον ειδικό τύπο δέρματος του κάθε ασθενούς, καθιστώντας το Χημικό Peeling την απόλυτα εξατομικευμένη και αποτελεσματική θεραπεία ανάπλασης δέρματος.O Πλαστικός Χειρουργός ως επικεφαλής και η ιατρική του ομάδα αποτελούμενη απο Δερματολόγους και Πλαστικούς Χειρουργούς εγγυώνται το άριστο αποτέλεσμα της θεραπείας.
   

  Μίλησε τώρα δωρεάν
  με έναν εκπρόσωπο μας

   Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου & θα σε καλέσουμε άμεσα για τη προσφορά

    
   Cancel
   Call Now Button Μετάβαση στο περιεχόμενο