Μεσοθεραπεία προσώπου - σώματος

ΜΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Τι είναι η μεσοθεραπεία;
Η μεσοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικά είδη προβλημάτων, στην πλαστική χειρουργική χρησιμοποιείται για την βελτίωση της υφής του δέρματος, των ρυτίδων, του τοπικού πάχους, των ουλών, της κυτταρίτιδας καθως και της τριχόπτωσης. Ονομάζεται μεσοθεραπεία διότι συνίσταται στο να εγχύονται με ενέσιμο τρόπο ουσίες στο μεσόδερμα, δηλαδή στο λίπος και το συνδετικό ιστό, που βρίσκεται κάτω από το δέρμα.
Πως γίνεται η μεσοθεραπεια;
Διοχετεύονται με ενέσιμο τρόπο τα υλικά στο μεσόδερμα. Ο γιατρός χρησιμοποιεί μια μικρή σύριγγα με πολύ λεπτή βελόνα, γίνονται πολλαπλές εγχύσεις στην πάσχουσα περιοχή, λόγω του ότι η βελόνα είναι πάρα πολύ λεπτή ο βαθμός του πόνου είναι ελάχιστα αισθητός. Γίνεται αντιληπτός σαν ένα ελαφρύ τσίμπημα. Σε κάποια σημεία μπορεί να μην γίνεται και καθόλου αισθητός. Η διαδικασία μπορεί να γίνει με το χέρι ή με εξειδικευμένο μηχανισμό. Σε κάθε τσίμπημα ο γιατρός εναποθέτει μία πολύ μικρή ποσότητα του υλικού.
Ποια η χρήση της μεσοθεραπείας;
Οι βασικές εφαρμογές της μεσοθεραπείας είναι στη βελτίωση της υφής του δέρματος του προσώπου και στη θεραπεία της κυτταρίτιδας - λιποδιάλυσης. Η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε ραγάδες (ραβδώσεις), απώλεια μαλλιών, διόρθωση ρυτίδων κτλ. Στη βελτίωση της υφής του προσώπου κυρίως σε δέρματα που έχουν υποστεί αφυδάτωση και έχουν λεπτές ρυτιδώσεις. Στην κυτταρίτιδα βοηθά στις περιπτώσεις εκείνες όπου δεν υπάρχει μεγάλη χαλάρωση και ανάλογα με τις ουσίες που θα περιέχονται μπορεί να δημιουργήσει λιποδιάλυση σε συγκεκριμένα σημεία.


Μεσοθεραπεία στο πρόσωπο
Ποικίλουν τα υλικα που μπορουν να χρησιμοποιηθούν στη μεσοθεραπεία. Τα υλικά που περιέχονται είναι διαφορετικά είδη βιταμινών, ιχνοστοιχείων και πολλά άλλα διαφορετικών κατηγοριών.Το κυρίως υλικό στο οποίο οφείλεται η αποτελεσματικότητα της μεσοθεραπείας είναι το υαλουρονικό. Αυτό χρησιμοποιείται λόγω της ιδιότητας που έχει να συγκρατεί μόρια νερού. Τοποθετώντας το διάλυμα μεσοθεραπείας σε όλο το πρόσωπο, τα μόρια του υαλουρονικού συγκρατούν νερό μέσα στο δέρμα και το ενυδατώνουν.Το υαλουρονικό μπορει να χρησιμοποιηθεί και σε κρέμες βελτιώνοντας την υφή του προσώπου. Επειδή όμως το μόριο του είναι μεγάλο δεν μπορεί να διεισδύσει μέσα στο δέρμα από την επιφάνεια. Εάν όμως μπει με ενέσιμο τρόπο τότε μένει εκεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και συγκρατεί νερό. Δεν προσθέτει όγκο στο πρόσωπο και δεν αλλοιώνει καθόλου το σχήμα του. Διεγείρει το δέρμα στο να παράγει δικό του κολλαγόνο. Έχει αποδειχθεί ότι και τα τσιμπήματα της βελόνας από μόνα τους κάνουν διέγερση.Για να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα της μεσοθεραπείας χρειάζονται 6-8 συνεδρίες που συνήθως έχουν απόσταση μεταξύ τους απο 20 εως 30 ημέρες. Καλό είναι να συντηρεί κανείς το αποτέλεσμα, κάνοντας εφαρμογές μεσοθεραπείας σε πιο αραιά διαστήματα.

Μεσοθεραπεία στο σώμα
Η μεσοθεραπεία στο σώμα γίνεται για την διόρθωση της κυτταρίτιδας και την μείωση του τοπικού λίπους. Το αποτέλεσμα στην κυτταρίτιδα συνήθως είναι προσωρινό, εάν δεν ακολουθήσουν θεραπείες συντήρησης. Με τις θεραπείες συντήρησης μπορεί κανείς να διατηρήσει το αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όσον αφορά στη λιποδιάλυση το αποτέλεσμα μπορεί να είναι και μόνιμο. Για μικρές ποσότητες λίπους η μεσοθεραπεία είναι αποτελεσματική, τα διαλύματα που αφορούν στην κυτταρίτιδα συνήθως περιέχουν πολλές ουσίες μεταξύ των οποίων οι πιο σημαντικές είναι η καφεΐνη και κάποιοι ενεργοποιητές του μεταβολισμού. Συνήθως οι συνεδρίες γίνονται ανά 10 ημέρες για την κυτταρίτιδα και ανά 20 ημέρες για τη λιποδιάλυση. Χρειάζονται 6-8 συνεδρίες για να δει κανείς το αποτέλεσμα, αυτο εξαρτάται από τον βαθμό του προβλήματος που συνήθως οι θεραπείες που συνίστανται είναι περισσότερες από δέκα. Το λίπος που διαλύεται συνήθως αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω της διούρησης. Επειδή πολλές τοξίνες αποβάλλονται από τον οργανισμό συστήνεται στα ενδιαφερόμενα άτομα να πίνουν αρκετό νερό και να ακολουθούν υγιεινή διατροφή.

Η μεσοθεραπεία στο σώμα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη λιποαναρρόφηση, αλλά λειτουργεί ως συμπληρωματική μέθοδος. Άλλωστε η λιποαναρρόφηση δεν βοηθάει ιδιαίτερα στη διόρθωση της κυτταρίτιδας, ενώ η μεσοθεραπεία το κάνει. Όσον αφορά στο πρόσωπο, μπορεί να βελτιώσει την υφή του προσώπου, αλλά δεν θα διορθωθεί ιδιαίτερα η χαλάρωση. Δεν αποτελεί αντικατάσταση του lifting, αλλά μπορεί να λειτουργήσει ως πρόληψη.
Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται όλο και περισσότερο η αυτόλογη μεσοθεραπεία, που βασίζεται στη χρήση αυξητικών παραγόντων από τον ορό του αίματος του ιδίου του ατόμου.
Δείτε δείγματα δουλειάς μας κάνοντας κλικ εδω: Μεσοθεραπεία προσώπου - σώματος
 

Μίλησε τώρα δωρεάν με έναν εκπρόσωπο μας

    Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου & θα σε καλέσουμε άμεσα για τη προσφορά

     
    Cancel
    Call Now Button Μετάβαση στο περιεχόμενο