ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ STRIP-FUE

μεταμόσχευση μαλλιών strip-fue - Elite Plastic Surgery στην Αθήνα

Μεταμόσχευση μαλλιών Strip-Fue


Η μεταμοσχευση μαλλιων είναι η μοναδική ιατρική λύση για την οριστική αντιμετώπιση της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας - του πιο κοινού τύπου ανδρικής τριχόπτωσης.

Oι σύγχρονες τεχνικές μεταμόσχευσης (εμφύτευσης) μαλλιών έχουν τη δυναμική να επιτυγχάνουν φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα, αρκεί να εφαρμόζονται από έμπειρους, εξειδικευμένους στη μεταμόσχευση μαλλιών γιατρούς που κατέχουν τις απαραίτητες δεξιότητες και ικανότητες.

Είναι σημαντικό να περιγράψουμε τον φυσικό τρόπο έκφυσης των μαλλιών:

Τα μαλλιά εκφύονται ανά ομάδες 1-4 συνήθως τριχών που ονομάζονται Τριχοθυλάκια. Στην περίπτωση της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας, τα τριχοθυλάκια στο μπροστινό και το επάνω τμήμα του τριχωτού της κεφαλής είναι ευάλωτα στην παρουσία των ανδρογόνων και πιο συγκεκριμένα της ορμόνης Διυδροτεστοστερόνης (DHT), παραγώγου της Τεστοστερόνης.

Η Τεστοστερόνη, μέσω της επίδρασης του ενζύμου 5-α αναγωγάση (5-a reductase) μετατρέπεται σε Διυδροτεστοστερόνη (DHT), η οποία με τη σειρά της δεσμεύεται από τους υποδοχείς των ευάλωτων σε αυτή τριχοθυλακίων και οδηγεί στη σταδιακή τους αποδυνάμωση. Ως αποτέλεσμα, παράγουν εξασθενημένες τρίχες που προοδευτικά λεπταίνουν και τελικά να επέρχεται η τριχόπτωση και η οριστική απώλεια των μαλλιών.

Ωστόσο, τα τριχοθυλάκια στο πίσω και το πλαϊνό τμήμα του τριχωτού της κεφαλής (Βρεγματική και Ινιακή Χώρα) παρουσιάζουν γενετική αντίσταση στα ανδρογόνα με αποτέλεσμα να μην επηρεάζονται από την DHT και κατά συνέπεια να μην πλήττονται από την τριχόπτωση.

Μέρος των τριχοθυλακίων αυτών (τα οποία αποτελούν την Περιοχή Σταθερής Τριχοφυΐας της κεφαλής) αξιοποιείται κατά τη μεταμόσχευση μαλλιών, καθώς μεταφέρεται για να καλύψει τις ανάγκες στις περιοχές της αραίωσης.

Η ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ είναι η διαδικασία λήψης και μεταφύτευσης τριχοθυλακίων από την περιοχή σταθερής τριχοφυίας (Δότρια Περιοχή) στην περιοχή της αραίωσης (Λήπτρια Περιοχή).

Τα τριχοθυλάκια της δότριας Περιοχής Σταθερής Τριχοφυΐας, διατηρούν και μεταφέρουν τις γενετικές τους ιδιότητες και στην περιοχή της αραίωσης, με αποτέλεσμα μετά τη μεταμόσχευση να μην επηρεάζονται από την τριχόπτωση και να συνεχίζουν κανονικά την ανάπτυξή. Τα νέα μαλλιά εκφύονται βάσει του φυσικού προτύπου έκφυσης, προσδίδοντας φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα και πολύ ικανοποιητικό βαθμό πυκνότητας.

Τα νέα μαλλιά αρχίζουν να αναπτύσσονται αμέσως μετά την εμφύτευσή τους και εμφανίζονται κατά μέσο όρο μετά από 2-4 μήνες από τη μεταμόσχευση μαλλιών. Σταδιακά αναπτύσσονται και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα επέρχεται κατά μετά τους 10 με 12 μήνες από την επέμβαση.

Τα μαλλιά της μεταμόσχευσης δεν απαιτούν κάποια ξεχωριστή φροντίδα από τα υπόλοιπα μαλλιά, με εξαίρεση τις πρώτες μετεπεμβατικές ημέρες που χρειάζεται προσοχή στο λούσιμο. Τα νέα μαλλιά επιδέχονται κάθε είδους κομμωτική διεργασία (βαφή, ανταύγειες κα) και δεδομένου ότι προέρχονται από το ίδιο άτομο δεν ξεχωρίζουν από τα υπολοιπα μαλλιά.

Η ιατρική ομάδα μας περιλαμβάνει 2 εξειδικευμένες νοσηλεύτριες.


 

Μίλησε τώρα δωρεάν
με έναν εκπρόσωπο μας

  Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου & θα σε καλέσουμε άμεσα για τη προσφορά

   
  Ποσο διαρκεί χρονικά η μεταμόσχευσης μαλλιών;
  Η διάρκεια μιας μεταμόσχευσης μαλλιών είναι συνάρτηση της έκτασης της συνεδρίας (αριθμού τριχοθυλακίων) και της μεθόδου μεταμόσχευσης μαλλιών που εφαρμόζεται. Η συνήθης διάρκεια της επέμβασης (που πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία) είναι λίγες ώρες.
  Πότε μπορούμε να επιστρέψουμε στις δραστηριότητες μας μετά τη ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ;
  Σε σύντομο χρονικό διάστημα (εντος λίγων ημερών) θα είστε σε θέση να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας και αναλογως με το πως αισθάνεστε ισως ακόμη και την επόμενη της επέμβασης. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες καθορίζεται πάντα σε συνεννόηση με το γιατρό και διαφέρει από άτομο σε άτομο, καθώς εξαρτάται από τη φύση των δραστηριοτήτων κάθε ατόμου, το είδος της μεθόδου μεταμόσχευσης μαλλιών που εφαρμόστηκε.
  Τεχνική επέμβασης με μέθοδο FUE
  Τεχνική επέμβασης με μέθοδο FUE
  Με ένα ειδικό μικροσκοπικό εργαλείο αφαιρείται μία μία τρίχα(μόσχευμα) από το πίσω μέρος του κεφαλιού χωρίς έτσι να απαιτείται η λήψη λεπτής ίνας δέρματος (μοσχευμάτων).
  Κατόπιν παραμένουν πολύ μικρές τρυπούλες οι οποίες επουλώνονται σταδιακά μεσα σε λίγες ημέρες.
  Προσπαθούμε πάντα να μην αφαιρούμε όλο το τριχοθυλάκιο(μόσχευμα) αφήνοντας λίγο από το βολβό της τρίχας του για να ξαναβγεί η τρίχα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και έτσι ποτέ δεν έχουμε αραίωση στα σημεία αφαίρεσης των μοσχευμάτων.
  Η τεχνική της συγκεκριμένης μεθόδου θέλει πραγματική δεξιοτεχνία καθώς πρέπει να γίνει σύμφωνα με τη φορά της τρίχας και να αφαιρέσει σωστά το τριχοθυλάκιο.,για την εφαρμογή της μεθόδου FUE απαιτείται περισσότερος χρόνος και αριθμός προσωπικού για τον διαχωρισμό των τριχοθυλακίων.
  Πολλοί δεν καταφέρνουν να συλλέξουν παρά μόνο πολύ λίγα μοσχεύματα την στιγμή που πλέον ένας έμπειρος γιατρός συγκεντρώνει ίδιο αριθμό με την μέθοδο Strip.

  Μεταμοσχευση μαλλιών STRIP-FUE
  Σε σύντομο χρονικό διάστημα (εντος λίγων ημερών) θα είστε σε θέση να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας και αναλογως με το πως αισθάνεστε ισως ακόμη και την επόμενη της επέμβασης. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες καθορίζεται πάντα σε συνεννόηση με το γιατρό και διαφέρει από άτομο σε άτομο, καθώς εξαρτάται από τη φύση των δραστηριοτήτων κάθε ατόμου, το είδος της μεθόδου μεταμόσχευσης μαλλιών που εφαρμόστηκε.
  Το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι μοναδικό για κάθε άτομο, διότι διαμορφώνεται βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και αναγκών του.

  Στην ELITE PLASTIC SYRGERY εφαρμόζονται και οι δυο μέθοδοι μεταμόσχευσης μαλλιών οι γιατροί καθως και το νοσηλευτικό προσωπικό μεταμόσχευσης μαλλιών είναι εξειδικευμένοι στις πιο εξελιγμένες τεχνικές του παγκόσμιου χώρου της μεταμόσχευσης μαλλιών και εφαρμόζουν κάθε φορά την τεχνική ή τον συνδυασμό των τεχνικών που κρίνονται κατάλληλες για τον καθένα ξεχωριστά.

  1) ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ (follicular unit transplantation) STRIP
  2) MΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ (follicular unit extraction) FUE


  Γιατί εμάς;

  ICON-001b
  Σύντομη διαδικασία
  χωρίς παρενέργειες
  ICON-003b
  Εξατομικευμένο
  πλάνο θεραπείας
  ICON-004b
  Προσιτό κόστος
  ICON-005b
  Ασφαλής θεραπεία
  με έγκριση FDA
  ICON-006b
  Ανώδυνη μέθοδος
  χωρίς παρενέργειες
  ICON-007b
  Αμεση επιστροφή
  στις καθημερινές δραστηριότητες
  ICON-008b
  Αριστη εξυπηρέτηση
  και εχεμύθεια
  ICON-009
  Η ομάδα μας αποτελείται
  από γιατρούς και εξιδεικευμένο
  προσωπικό με πολυετή εμπειρία
   

  Μίλησε τώρα δωρεάν
  με έναν εκπρόσωπο μας

   Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου & θα σε καλέσουμε άμεσα για τη προσφορά

    
   Cancel
   Call Now Button Μετάβαση στο περιεχόμενο