ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Θεαματικά ειναι τα αποτελέσματα για τη λείανση των ρυτίδων, τη σύσφιξη του δέρματος, την αντιμετώπιση της χαλάρωσης στα πόδια και τους γλουτους καθώς και για την καλυτερη επούλωση τραυμάτων και εγκαυμάτων.Η αυτόλογη μεσοθεραπεία αποτελεί τη σύγχρονη επαναστατική μέθοδο αντιμετώπισης της τριχόπτωσης προσφέροντας άμεσα ορατά αποτελέσματα μεγάλης διάρκειας, χωρίς πόνο και χωρίς παρενέργειες.


Η θεραπεία βασίζεται κυρίως στην ενέσιμη χορήγηση εμπλουτισμένου σε αιμοπετάλια πλάσματος του ίδιου του ασθενούς – γι’ αυτό και η θεραπεία χαρακτηρίζεται αυτόλογη. Ο ασθενής υποβάλλεται αρχικά σε μία ανώδυνη αιμοληψία. Λαμβάνονται περίπου 50cc αίματος, όσα δηλαδή λαμβάνονται και για μία γενική εξέταση αίματος.Επειτα το αίμα αυτό φυγοκεντρείται έτσι ώστε να διαχωριστούν τα συστατικά του – πλάσμα, αιμοπετάλια, λευκά και ερυθρά αιμοσφαίρια. Από αυτά αξιοποιούνται το πλάσμα και οι αυξητικοί παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια. Στη συνέχεια,γινονται εγχυση των συστατικων με το εμπλουτισμένο πλάσμα να ενίεται υποδορίως στα σημεία του τριχωτού της κεφαλής.Ετσι παρατείνει τη διάρκεια ζωής των τριχοθυλακικών μονάδων, πολλαπλασιαζοντας τα κύτταρα και συμβάλλοντας στην αναγέννηση των ιστών του τριχωτου της κεφαλής.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία βασιζεται στην λήψη αίματος επεξεργαζοντας και επαναχρησιμοποιώντας το αίμα του ίδιου του ασθενούς, μια απόλυτα ασφαλή μέθοδο χωρίς παρενέργειες.Μια απλή και ανώδυνη διαδικασία, η οποία επαναλαμβάνεται κάθε 20 ημέρες και συνήθως απαιτουνται 4- 6 συνεδρίες για να ολοκληρωθεί, ο χρόνος της θεραπείας μπορεί να διαφέρει ανά περίπτωση. Συστήνεται για την αντιμετώπιση της γυροειδούς, της ουλωτικής και της ανδρογενετικής αλωπεκίας στους άντρες και τις γυναίκες, για την πρόληψη της τριχόπτωσης, αλλά και ως υποστηρικτική θεραπεία στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών.

Γυναικεία τριχόπτωση
Η απώλεια μαλλιών είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλές γυναίκες και άνδρες. Η γυναικεία τριχόπτωση αφορά περίπου το 20 % των γυναικών, με το ποσοστό του 50% να εκδηλώνεται μετά την ηλικία των 45 ετών.
Ο κύκλος ζωής της τρίχας αποτελείται από τις εξής φάσεις: αναγενής, καταγενής και τελογενής. Κατά την τριχόπτωση υπάρχει γρήγορη μετάβαση από την αναγενή στην τελογενή και την καταγενή φάση.
Οι κύριες ηλικίες εμφάνισης της τριχόπτωσης στις γυναίκες είναι η εφηβεία (ιδιαίτερα όταν η γυναίκα πάσχει από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών), η περίοδος μετά τον τοκετό και η εμμηνόπαυση.
Η φυσιολογική ημερήσια απώλεια τριχών είναι 100-150 τρίχες. Όταν χάνονται πάνω από 150 τρίχες την ημέρα υπάρχει πρόβλημα τριχόπτωσης και πρέπει να ακολουθηθεί κάποια θεραπεία.

Αίτια τριχόπτωσης
Η τριχόπτωση μπορεί να είναι φυσιολογική όπως συμβαίνει στην εποχική τριχόπτωση κατά τους φθινοπωρινούς μήνες. Μπορεί όμως να είναι και παθολογική και να οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες, αλλά και στο άγχος, καθώς και τις ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και της εγκυμοσύνης.
Άλλες ορμονικές διαταραχές όπως θυρεοειδοπάθειες,αδενώματα της υπόφυσης που οδηγούν σε υπερπρολακτιναιμία μπορεί να οδηγήσουν σε γυναικεία τριχόπτωση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η γυναικεία τριχόπτωση οφείλεται στην γυναικείου τύπου ανδρογενετική αλωπεκία. Η μορφή αυτή είναι κληρονομική και πολυγονιδιακή. Τα γονίδια που την προκαλούνται μεταβιβάζονται με τον αυτοσωμικό υπολειπόμενο χαρακτήρα που σημαίνει ότι για να πάσχει μια γυναίκα θα πρέπει να πάσχουν και οι δύο γονείς της σε αντίθεση με τους άνδρες οι οποίοι κληρονομούν την ανδρογενετική αλωπεκία με τον επικρατούντα χαρακτήρα.
Η μορφή αυτή χαρακτηρίζεται συνήθως από αραίωση μαλλιών σε όλη την έκταση του τριχωτού και δεν μοιάζει με τη χαρακτηριστική αλωπεκία των ανδρών. Επίσης η μετωπιαία γραμμή μαλλιών στις γυναίκες τείνει να διατηρείται, σε αντίθεση με τους άνδρες όπου η απώλεια μαλλιών ξεκινά από το μέτωπο και συνεχίζεται προς την κορυφή του κεφαλιού και τους κροτάφους.

Βαθμίδες γυναικείας τριχόπτωσης σύμφωνα με την Ludwig scale
Το θέμα της γυναικείας τριχόπτωσης επιβαρύνει ψυχολογικά τις περισσότερες γυναίκες ακόμα και όταν είναι σε πρώιμο στάδιο, καθώς τα μαλλιά αποτελούν κυρίαρχο στοιχείο ομορφιάς της γυναικείας εμφάνισης.
Σε περίπτωση που η γυναικεία τριχόπτωση παρατηρείται κατά την άνοιξη ή το φθινόπωρο, θεωρείται φυσιολογική. Το ίδιο φυσιολογικό θεωρείται αν παρατηρηθεί μετά τη γέννα ή μετά από μια χειρουργική επέμβαση με γενική αναισθησία. Υπάρχουν ωστόσο περιπτώσεις που η βοήθεια ειδικού είναι απαραίτητη.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η γυναικεία τριχόπτωση οφείλεται στην γυναικείου τύπου ανδρογενετική αλωπεκία, η οποία συμβαίνει λόγω ορμονικών διαταραχών. Άλλοι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν, είναι η αναιμία, τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου, η ανεπαρκής λήψη πρωτεινών και οι παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα. Άλλες αιτίες διάχυτης γυναικείας τριχόπτωσης είναι η κακή διατροφή, οι εξαντλητικές δίαιτες, η σιδηροπενία, η χρήση πολλών χημικών προϊόντων στα μαλλιά, το δυνατό τράβηγμα και χτένισμα προς τα πίσω των μαλλιών, η μη χρήση καπέλου και το stress. Η τελογενής τριχόρροια είναι μια μορφή διάχυτης τριχόπτωσης κατά την οποία οι τρίχες μεταπίπτουν από την αναγενή κατευθείαν στην τελογενή φάση. Οφείλεται σε κακή διατροφή, τοκετό, χρόνιες νόσους, βαρέα μέταλλα καθώς και κακοήθη νοσήματα.
Εκτός από την διάχυτη τριχόπτωση μπορεί να εμφανιστεί στις γυναίκες τριχόπτωση κατά πλάκες. Η αιτιολογία εδώ είναι διαφορετική και μπορεί να οφείλεται σε αυτοάνοσα νοσήματα (δερματικό ερυθηματώδη λύκο, θυλακικό λειχήνα, γυροειδή αλωπεκία), τραύμα, μυκητιάσεις ή φλεγμονές.
Η ουλωτική αλωπεκία αποτελεί επίσης μια από τις πιο δύσκολες μορφές αλωπεκίας σε γυναίκες και άνδρες καθώς η απώλεια τριχών οφείλεται στην ουλοποίηση περιοχών του τριχωτού της κεφαλής. Στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να υπάρξει αυτόματη επαναφύτρωση τριχών καθώς οι θύλακοι έχουν καταστραφεί στα σημεία της ουλωτικής αλωπεκίας. Το συχνότερο αίτιο της ουλωτικής αλωπεκίας είναι ο θυλακικός λειχήνας,αλλα αίτια είναι το τραύμα, έγκαυμα και καρκινώματα του τριχωτού της κεφαλής.

Διάγνωση τριχόπτωσης
Η σωστή διάγνωση της τριχόπτωσης γίνεται με την λήψη λεπτομερούς ιατρικού ιστορικού, εργαστηριακό αιματολογικό και ορμονικό έλεγχο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί βιοψία από το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής ή άμεσος ανοσοφθορισμός σε περιπτώσεις δερματικού λύκου.

Πρόγνωση – Πορεία τριχόπτωσης
Η πρόγνωση της τριχόπτωσης εξαρτάται από το αίτιό της. Όταν η τριχόπτωση οφείλεται σε κάποιο υποκείμενο αίτιο η διόρθωση αυτού θα οδηγήσει σε αναστροφή του προβλήματος της τριχόπτωσης πχ βελτίωση διατροφής, διόρθωση σιδηροπενίας.
Η γυροειδής και ουλωτική αλωπεκία έχουν συχνά αβέβαιη πρόγνωση και απαιτούν άμεση έναρξη θεραπείας.
Επίσης η ανδρογενετική αλωπεκία έχει συνήθως προοδευτική εξελισσόμενη πορεία και χρήζει άμεσης συντηρητικής ή και χειρουργικής αντιμετώπισης.

Θεραπεία τριχόπτωσης
Η θεραπεία της τριχόπτωσης ανδρογενετικού τύπου σε άνδρες και γυναίκες γίνεται με Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP.
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή θεραπεία τριχόπτωσης που χρησιμοποιεί τη δύναμη των αιμοπεταλίων του αίματος του ίδιου του αθενούς, Γϊνεται μια μικρή αιμοληψία και κατόπιν φυγοκέντρησης απομονώνεται το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP). Αυτό στη συνέχεια ενεργοποιείται και εγχέεται στο τριχωτό της κεφαλής. Η σταθεροποίηση και η δραματική μείωση της τριχόπτωσης είναι εντυπωσιακή, ενώ η μέθοδος στερείται πρακτικά παρενεργειών. Το PRP εφαρμόζεται σε 4-8 συνεδρίες ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και μπορεί να συνδυαστεί με τις άλλες θεραπείες τριχόπτωσης συντηρητικές ή χειρουργική.
Μεταμόσχευση μαλλιών με την μέθοδο FUE.
Πρόκειται για την εμφύτευση τριχών στην πάσχουσα περιοχή που οδηγεί σε σημαντική πύκνωση και μόνιμη αποκατάσταση του προβλήματος. Εφαρμόζεται κυρίως σε ανδρογενετική αλωπεκία γυναικών και ανδρών, αλλά και σε σταθεροποιημένες μορφές ουλωτικών αλωπεκιών (θυλακικός λειχήνας και δερματικός λύκος). Επίσης έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε γυροειδή αλωπεκία όταν αυτή είναι σταθερή για αρκετά χρόνια.
Το θέμα της γυναικείας αλλά και ανδρικής τριχόπτωσης επιβαρύνει ψυχολογικά τους  πάσχοντες ακόμα και όταν είναι σε πρώιμο στάδιο, καθώς τα μαλλιά αποτελούν κυρίαρχο στοιχείο ομορφιάς στις γυναίκες και γοητείας -αρρενωπότητας στους άνδρες.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Ποιες οι αντενδειξεις για τη συγκεκριμενη θεραπεια;
Αντενδείξεις αποτελούν:
-μη ρυθμισμένος σακχαρώδης διαβητης -μη ελεγχομενη υπερταση
-η καρδιακη ανεπαρκεια
-οι αρυθμιες

Ποιος ο ρόλος των αυξητικών παραγόντων;
Κύρια συστατικά είναι οι κυτοκίνες (πρωτεΐνες ανάπτυξης, διαφοροποίησης και ανοσολογικής αντίδρασης) και οι παράγοντες ανάπτυξης.
Οι παράγοντες είναι πρωτεΐνες που παράγονται από συγκεκριμένα κύτταρα του σώματος και ενεργοποιούν την επιδιόρθωση των ιστών που δεν λειτουργούν σωστά ή έχουν υποστεί βλάβες, ενισχύοντας την αγγειογένεση και την επαναγγειοποίηση.Με αυτον το τροπο επιτυγχάνεται η επαναδραστηριοποίηση των αδύναμων ενήλικων βλαστοκυττάρων, ο πολλαπλασιασμός και η αναγέννηση των κυττάρων της πασχουσας περιοχής.
Αξιοσημείωτο είναι οτι η μέθοδος αυτή αυξάνει την συγκέντρωση των αυξητικών παραγόντων στο πλάσμα κατά 2 έως 4 φορές, επιτρέποντάς ετσι την επαναδραστηριοποιείση πολύ μεγαλύτερου αριθμού των ενήλικων βλαστοκυττάρων.
Στην συνεχεια τα βλαστοκύτταρα δίνουν εντολή για την επαναλειτουργία της πασχουσας περιοχής με αποτελεσμα την αυτοαποκατάσταση της διαταραχής,επιτυγχάνοντας με αυτον τον τροπο συντομότερα και καλυτερα αποτελεσματα.
Στην τριχόπτωσης, η θεραπεία καταφέρνει να δραστηριοποιηθουν ξανα τα τριχοθυλάκια που έχουν υποστεί φθορά έτσι ώστε να επαναλειτουργείσουν σωστά παράγοντας νεες δυνατές τρίχες.
Επιβάλλει στον ανθρώπινο οργανισμό να αντιδράσει με έναν έντονο αλλά απόλυτα ασφαλή τρόπο αποδυναμωνοντας ετσι την λειτουργία των τριχοθυλακικών μονάδων, εφοδιάζοντας την περιοχή με ενεργοποιημένα βλαστοκύτταρα, τα οποία αναλαμβάνουν τη διαδικασία αναγέννησης των τριχοθυλακίων.
Συντομα σταματάει η τριχόπτωση και κανουν την εμφανιση τους νέες, πυκνές και δυνατές τρίχες στα σημεία οπου υπαρχει αραίωση.
Δείτε δείγματα δουλειάς μας κάνοντας κλικ εδω: Αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες (PRP)

 

Μίλησε τώρα δωρεάν
με έναν εκπρόσωπο μας

    Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου & θα σε καλέσουμε άμεσα για τη προσφορά

     
    Cancel
    Call Now Button Μετάβαση στο περιεχόμενο