Μείωση & ανόρθωση στήθους

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
Το πολύ μεγάλο στήθος μπορεί να προκαλεί πόνο, ερεθισμό του δέρματος στις υπομάστιες αύλακες, αναπνευστικά προβλήματα, σκελετικές ανωμαλίες, καθώς μειωμένη αυτοεκτίμηση. Η μειωτική μαστού συνήθως γίνεται για να απαλλάξει το άτομο από αυτά τα προβλήματα. Η επέμβαση διαρκεί 2-4 ώρες και εκτελείται υπο γενική αναισθησία.

Στην διάρκεια της επέμβασης ο χειρουργός αφαιρεί λίπος και μαζικό αδένα, αλλά και περίσσεια δέρματος, με αποτέλεσμα μικρότερους μαστούς, με λιγότερο βάρος, οι οποίοι είναι σε αρμονία με τη σωματοδομή της ασθενούς. Στο τέλος της επέμβασης, τοποθετείται επίδεσμος γύρω από τους μαστούς, ο οποίος την πρώτη μετεγχειρητική μέρα αντικαθίσταται από έναν ειδικό στηθόδεσμο, που θα πρέπει να φοράει η ασθενής για ένα μήνα.

Τα ράμματα αφαιρούνται σε περίπου 10 ημέρες μετά το χειρουργείο. Οι ασθενείς μπορεί να αισθάνονται ήπιο πόνο άμεσα μετεγχειρητικά, που συνήθως περιγράφεται σαν ενόχληση, αιμωδία, ή ακόμα και τσιμπήματα. Επίσης, συχνά υπάρχει κάποιο οίδημα κι εκχύμωση. Οι πιο πολλές γυναίκες επιστρέφουν στη δουλειά τους περίπου 14 ημέρες μετά την επέμβαση, ενώ θα πρέπει να αποφεύγουν την άρση βάρους για 1 μηνα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΑΣΤΩΝ
Το γυναικείο στήθος, σύμβολο θηλυκότητας και γονιμότητας, είναι ένα σημείο του σώματος που κάθε γυναίκα επιθυμεί να διατηρεί στο ύψος του και να αναδεικνύει. Με το πέρασμα του χρόνου όμως χάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του και βέβαια υπόκειται στο νόμο της βαρύτητας.
Είναι γνωστό ότι πολλές γυναίκες δεν είναι ευχαριστημένες με την εμφάνιση του στήθους τους, όχι λόγω μεγέθους, αλλά λόγω χαλάρωσης και πτώσης. Αυτό είναι αποτέλεσμα, είτε της ηλικίας, είτε των αυξομειώσεων του βάρους, της εγκυμοσύνης, του θηλασμού ή κληρονομικών παραγόντων. Έτσι το στήθος μιας γυναίκας μπορεί να έχει αλλάξει σε μέγεθος, σχήμα ή σύσταση, εξαιτίας ενός ή περισσότερων από τους παραπάνω παράγοντες. Η επέμβαση της ανόρθωσης του στήθους, ή αλλιώς μαστοπηξία, έχει ως σκοπό τη βελτίωση του σχήματος, του μεγέθους και της σύστασης του γυναικείου στήθους. Πολλές φορές μπορεί να γίνει μεμονωμένα, ενώ άλλες φορές συνδυάζεται με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης, δίνοντας μεγαλύτερο όγκο και συντελώντας στην καλύτερη διατήρηση του αποτελέσματος. Συχνά επίσης η ανόρθωση του στήθους μπορεί να συνδυαστεί με τη μείωση του μεγέθους της περιοχής γύρω από τη θηλή εάν αυτή είναι υπερβολικά μεγάλη. Σε περιπτώσεις μικρών πτωτικών μαστών γίνεται ανόρθωση και ταυτόχρονη αποκατάσταση του όγκου με ενθέματα σιλικόνης. Εάν όμως πρόκειται για μεγάλους πτωτικούς μαστούς τότε δεν απαιτείται η χρήση ενθεμάτων.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Ειναι επώδυνη η επέμβαση της ανόρθωσης στήθους;
Είναι σχεδόν ανώδυνη όταν εκτελείται σωστά
Μπορεί η επέμβαση ανόρθωσης στήθους να επηρεάσει το θηλασμό και την αισθητικότητα της θηλής;
Όταν η επέμβαση επιτελείται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, οι πιθανότητες να υπάρξει πρόβλημα στη δυνατότητα της γυναίκας να θηλάσει και στην αισθητικότητα της θηλής είναι πολύ μικρές.
Είναι οι μετεγχειρητικές ουλές εντονες;
Οι μετεγχειρητικές ουλές εντοπίζονται γύρω και κάτω από τη θηλή καθώς και στην υπομάστια πτυχή. Εφόσον ο ασθενής δεν είναι ενεργός καπνιστής και ο χειρουργός είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στη συρραφή, οι ουλές μετά την παρέλευση μηνών, είναι αμελητέες.

Ποια η κατάλληλη ηλικία μιας γυναίκας για να υποβληθεί στη συγκεκριμένη επέμβαση;
Η κατάλληλη ηλικία μετά από την οποία η γυναίκα μπορεί να υποβληθεί στη συγκεκριμένη επέμβαση είναι αυτή των 18 ετών. Συγκεκριμενη ηλικία δεν υπάρχει, εάν δεν υφίσταται κάποιο πρόβλημα υγείας.
Ποια η ασφαλεια της συγκεκριμένης επέμβασης όταν γίνεται σε ενεργούς καπνιστές;
Απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβληθεί ένας καπνιστής με ασφάλεια στην επέμβαση της ανόρθωσης στήθους, είναι η πλήρης αποχή από το κάπνισμα για το χρονικό διάστημα τουλάχιστον 20 ημερών. Σε αντίθετη περίπτωση, η πιθανότητα καθυστερημένης επούλωσης των τομών είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

Κρίνεται απαραίτητη η παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο;
Δεν είναι απαραίτητη η παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο.
Ποιο είναι το κόστος της επέμβασης μαστών;
Το κόστος της επέμβασης ανόρθωσης καθορίζεται επακριβώς κατά την κλινική εξέταση.
 

Μίλησε τώρα δωρεάν
με έναν εκπρόσωπο μας

    Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου & θα σε καλέσουμε άμεσα για τη προσφορά

     
    Cancel
    Call Now Button Μετάβαση στο περιεχόμενο