Κοιλιοπλαστική

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣΗ κοιλιοπλαστική είναι μία χειρουργική επέμβαση που σκοπός της είναι να αφαιρέσει το λίπος και το δέρμα που περισσεύει, σε όλο το τμήμα της κοιλιακής χώρας και να συσφίξει τους μύες του κοιλιακού τοιχώματος. Αποτελεί επέμβαση που εφαρμόζεται τόσο σε γυναίκες αλλά και σε άνδρες.
Στις γυναίκες, γίνεται κυρίως μετά από μία ή περισσότερες εγκυμοσύνες, για την αντιμετώπιση των ενοχλητικών ραγάδων που σχηματίζονται ,ενώ σε ΑΝΔΡΕΣ και σε ΓΥΝΑΙΚΕΣ αντιμετωπίζει οριστικά την έλλειψη ελαστικότητας και την χαλάρωση του δέρματος μετά από απώλεια βάρους. Επισης η κοιλιοπλαστική βοηθάει στο να αφαιρέσετε την περίσσεια του δέρματος καθώς και να επιτυγχάνουμε την σύσφιξη των μυών του σώματος, βελτιώνεται η γραμμή της μέσης και η κοιλιά σας φαινεται πιο επίπεδη και καλλίγραμμη. Η συγκεκριμένη επέμβαση δεν αφαιρεί κατά κύριο λογο το λίπος, αλλά απομακρύνει το χαλαρο δέρμα και συσφίγγει τους μύες στην περιοχή της κοιλιας.
Αναφερώμενοι στην κοιλιοπλαστική περικλείουμε τριών ειδών επεμβάσεις ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου ξεχωριστά:
Η κλασική κοιλιοπλαστική: πρόκειται για αφαίρεση κοιλιακού τοιχώματος με τομή όπου εκτείνεται από τη μία λαγώνια ακρολοφία έως την άλλη, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να αφαιρέσουμε μεγάλη ποσότητα χαλαρού δέρματος που προέρχεται είτε από εγκυμοσύνες, είτε από μεγάλη και απότομη απώλεια κιλών με αποτέλεσμα τη δημιουργία χαλάρωσης στην περιοχή της κοιλιάς.
Η mini κοιλιοπλαστική πρόκειται για μια επέμβαση όπου γίνεται μια ανεπαίσθητη τομή στο κάτω τμήμα του κοιλιακού τοιχώματος όπου αφαιρείται ένα πιο μικρό τμήμα κοιλιακής χώρας. Εφαρμόζεται συνήθως σε σχετικά λεπτές γυναίκες όπου μπορούν να συνδυάσουν άνετα την λιποαναρρόφηση και την εξάλειψη των ραγάδων. Η τομή είναι σχετικά μικρή και γίνεται σε μη εμφανή σημείο καθώς είναι καλυπτόμενο από το εσώρουχο.

Οι συγκεκριμένες χειρουργικές επεμβάσεις απαιτούν περίπου 24 ώρες νοσηλείας και προβλεπόμενο χρόνο αποθεραπείας περίπου 10 ημέρες καθώς προσφέρουν ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Ποιο είναι το χρονικό περιθώριο που πρέπει να μεσολαβήσει μετά τη γέννηση ενός παιδιού για να υποβληθεί μια γυναίκα στην επέμβαση της κοιλιοπλαστικής;
Το χρονικό περιθωριο που πρέπει να μεσολαβήσει για να υποβληθεί μια γυναίκα με ασφάλεια στην συγκεκριμένη επέμβαση είναι το λιγότερο 6 μήνες μετά τον τοκετό.
Το χρονικό διάστημα που πρέπει να μεσολαβήσει για να επέμβει ένας χειρουργός στην ίδια περιοχή του σώματος, για να εκτελέσει μια δεύτερη επέμβαση, δεν πρέπει να είναι λιγότερο των 6 μηνών.
Ποια είναι η χρονική διαρκεί που απαιτεί η επέμβαση;
Η διάρκεια της επέμβασής για την πλήρη κοιλιοπλαστική συνήθως διαρκεί περίπου δυόμισι ώρες, ενώ για την μίνι κοιλιοπλαστική διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα.
Πόσο επώδυνη είναι η κοιλιοπλαστική;
Ο πόνος και η δυσφορία είναι υποκειμενικές αισθήσεις, αλλά συνήθως η κοιλιοπλαστική θεωρείται μία από τις πιο επώδυνες διαδικασίες. Οι ενοχλήσεις είναι πιο έντονες καθώς στέκεστε ή περπατάτε λίγες ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Πιθανόν να χρειαστεί χορήγηση παυσίπονων τις πρώτες 7 ημέρες.
Ποια είναι τα αποτελέσματα της κοιλιοπλαστικής;
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που έχουν υποβληθεί σε κοιλιοπλαστική έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα την επέμβασης και τόνωσαν την αυτοπεποιθησή τους κατά γενική ομολογία .
Πόσο συχνή είναι η προτίμηση της συγκεκριμένης επέμβασης από το ανδρικό φύλο;
Τον τελευταίο καιρό καταφεύγουν όλο και περισσότεροι άνδρες στην επέμβαση της κοιλιοπλαστικής, καθώς μπορεί να αντιμετωπίσει οριστικά το χαλαρό δέρμα της κατώτερης κοιλιακής χώρας στο ανδρικό σώμα και όταν απαιτείται συνδυάζεται με διόρθωση γυναικομαστίας, επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα.
Ποια η διάρκεια των αποτελεσμάτων μιας άριστα εκτελεσμένης κοιλιοπλαστικής;
Τα αποτελέσματα της κοιλιοπλαστικής μπορεί να είναι μόνιμα, εφόσον ο ασθενής δεν υποβάλλει το σώμα του σε μεγάλες αυξομειώσεις βάρους.
Πόσο ασφαλής είναι η συγκεκριμένη επέμβαση όταν ο ασθενής είναι καπνιστής;
Ένας καπνιστής για να υποβληθεί με ασφάλεια στην επέμβαση της κοιλιοπλαστικής, απαραίτητη προυπόθεση είναι η πλήρης αποχή από το κάπνισμα για το χρονικό διάστημα των 2-4 εβδομάδων. Σε αντίθετη περίπτωση, η πιθανότητα καθυστερημένης επούλωσης των τομών είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.
Είναι απαραίτητη η παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο;
Η νοσηλεία στο νοσοκομείο ενδείκνυται για την καλύτερη ασφάλεια και αποφυγή έντονων κινήσεων του ασθενούς, καθώς και για τη λήψη ενδοφλέβιας αντιβίωσης για 24 ώρες, όπου κρίνεται απαραίτητη η χορηγησή της.
 

Μίλησε τώρα δωρεάν
με έναν εκπρόσωπο μας

    Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου & θα σε καλέσουμε άμεσα για τη προσφορά

     
    Cancel
    Call Now Button Μετάβαση στο περιεχόμενο