Κλασική Λιποαναρρόφηση

Aqualyx - Elite Plastic Surgery στην Αθήνα
Το τοπικό πάχος είναι ένα από τα πιο συχνά αισθητικά προβλήματα, ιδίως στις γυναίκες. Πολλές φορές, η γυμναστική και υγιεινή διατροφή δεν αρκούν για να πετύχει κανείς το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την εικόνα που επιθυμεί να δει στον καθρέφτη του και θα τον κάνει να νιώσει την αυτοπεποίθηση που θέλει να έχει. Η λιποαναρρόφηση είναι μία επέμβαση αισθητικής χειρουργικής που μπορεί να δώσει τη λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα και να αφαιρέσει αποτελεσματικά τα εναποθέματα λίπους που «επιμένουν» σε περιοχές όπως οι μηροί, τα χέρια, η κοιλιά, ακόμα και το πρόσωπο. Παρότι δεν πρόκειται για διαδικασία απώλειας βάρους, τα αποτελέσματα (με μία μόνο συνεδρία) είναι άκρως μεταμορφωτικά, καθώς το λίπος διασπάται και το σώμα σμιλεύεται στην περιοχή, ενώ διαρκούν εφ’ όρου ζωής, εφόσον δεν αυξήσεις/μειώσεις το βάρος σου άνω των 10 κιλών.
 

Μίλησε τώρα δωρεάν
με έναν εκπρόσωπο μας

  Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου & θα σε καλέσουμε άμεσα για τη προσφορά

   
  Τι είναι η Κλασική Λιποαναρρόφηση με Vaser
  Η κλασική τεχνική λιποαναρρόφησης, γίνεται με ειδικό σωλήνα που εισάγεται κάτω από το δέρμα από μια πολύ μικρή οπή στην περιοχή που έχει καθοριστεί. Ο σωλήνας συνδέεται με μια συσκευή αναρρόφησης που τραβάει σιγά – σιγά το περίσσιο λίπος.

  Η διάρκεια της επέμβασης είναι 15′ – 1:30 ώρα, αναλόγως της έκτασης των σημείων αφαίρεσης λίπους. Εάν το σημείο είναι εντοπισμένο, η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν απαιτείται παραμονή στην κλινική. Γενική αναισθησία μπορεί να χρειαστεί εάν η λιποαναρρόφηση είναι εκτεταμένη ή σε συνδυασμό με άλλες διαδικασίες, οπότε μπορεί να απαιτηθεί μία διανυκτέρευση. Πιθανή ενόχληση ή πόνος, αντιμετωπίζονται με κοινά παυσίπονα. Επιστροφή στην καθημερινότητα: 2-3 ημέρες.

  Μετά την επέμβαση εμφανίζονται οίδημα και μελανιές που εξαφανίζονται σταδιακά στη διάρκεια της εβδομάδας. Ένας κορσές γύρω από την περιοχή στην οποία έγινε η λιποαναρρόφηση είναι απαραίτητος για περίπου ένα μήνα ώστε να ελέγξει τη διόγκωση και να βοηθήσει το δέρμα σας να πάρει τη μορφή του νέου περιγράμματός σας.

  Μετά τη λιποαναρρόφηση

  Μετά τη διαδικασία λιποαναρρόφησης πρέπει να γίνεται χρήση ειδικών ελαστικών ενδυμάτων ή κορσέ, προκειμένου να μειωθεί η συλλογή υγρών και να διαμορφωθούν οι νέες καμπύλες του σώματος σας. Η επιστροφή στις καθημερινές σας δραστηριότητες μπορεί ήπια να ξεκινήσει και σταδιακά από την 1η μέρα μετά την επέμβαση.

  Τα αποτελέσματα είναι μακροπρόθεσμες αλλά πιθανές αλλαγές στο σωματικό σας βάρος ή μια μελλοντική εγκυμοσύνη μπορεί να μεταβάλει το αποτέλεσμα. Εισάγονται ειδικά εργαλεία.
  Είναι μία επώδυνη επέμβαση;
  Όχι, και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου. Η λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται στον χώρο του ιατρείου - και όχι μέσα σε νοσοκομείο - ύστερα από τοπική αναισθησία στην περιοχή που σε ενδιαφέρει, ενώ τα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται άμεσα ορατά, με την τελική τους εικόνα να δίνεται έναν μήνα μετά την επέμβαση. Εκτός από την επέμβαση, η οποία είναι εντελώς αναίμακτη και ανώδυνη, η αποθεραπεία είναι γρήγορη, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να επιστρέψεις άμεσα στο καθημερινό σου πρόγραμμα και δραστηριότητες.
  Πώς γίνεται η λιποαναρρόφηση;
  Η συγκεκριμένη διαδικασία ξεκινά με το μαρκάρισμα της περιοχής που πρόκειται να υποβληθεί σε επέμβαση από τον ειδικό ιατρό. Στη συνέχεια, και αφού πραγματοποιηθεί τοπική αναισθησία, δημιουργούνται τα σημεία εισόδου στην επιδερμίδα (μικρές οπές 1-2mm) από όπου εγχέονται μεγάλης ποσότητας φυσιολογικός ορός και αναισθητικό υγρό. Με τη βοήθεια σωληνίσκου, και όχι νυστεριού, γίνεται, με εντελώς αναίμακτο τρόπο, αναρρόφηση των κατεστραμμένων λιποκυττάρων, όπως και του λίπους της σχεδιασμένης περιοχής. Η διάρκεια εξαρτάται απόλυτα από την ποσότητα του λίπους που πρέπει να αναρροφηθεί.
  Ποια είναι η αποθεραπεία για τη λιποαναρρόφηση;
  Όπως προαναφέρθηκε, η επιστροφή στο καθημερινό σου πρόγραμμα είναι άμεση. Ωστόσο, για μία εβδομάδα χορηγείται προληπτικά αντιβίωση, ενώ για έναν μήνα συστήνεται η αποφυγή οποιουδήποτε είδους γυμναστικής ή έντονης σωματικής δραστηριότητας αλλά και η χρήση κορσέ όλο το 24ωρο.
  Μπορώ να κάνω λιποαναρρόφηση σε πολλές περιοχές ταυτόχρονα;
  Όχι. Σε κάθε συνεδρία μπορείς να κάνεις λιποαναρρόφηση μόνο σε ένα σημείο του σώματός σου. Ωστόσο, η επέμβαση αυτή μπορεί, με μεγάλη επιτυχία, να συνδυαστεί και με λιπογλυπτική, δηλαδή να γίνει μεταφορά του λίπους που αφαιρείται σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος ή του προσώπου, αναδιαμορφώνοντας έτσι και άλλες περιοχές που μπορεί να χρειάζονται «γέμισμα», με τα συστατικά του ίδιου του οργανισμού. Έτσι, μέσα από μία συνεδρία θα μπορέσεις, όντως, να έχεις μεταμορφωτικά αποτελέσματα σε περισσότερες από μία περιοχές του σώματός σου.
  Ποιες περιοχές μπορείς να διορθώσεις με αυτή τη μέθοδο;
  Για αρχή, η λιποαναρρόφηση γίνεται για να αφαιρεθεί το περισσευούμενο λίπος και όχι για να αντιμετωπιστεί η χαλάρωση του δέρματος. Γι΄αυτό, άλλωστε, βασική προϋπόθεση είναι το δέρμα να είναι σφριγηλό ως έναν βαθμό. Κοινές περιοχές του πάνω μέρους του σώματος που ενδείκνυνται για την επέμβαση αυτή είναι ο λαιμός (διπλοσάγονο), οι βραχίονες, ο μαστός (ένα σημείο που αφορά κυρίως του άνδρες), η πλάτη και κυρίως, η περιοχή του σουτιέν, η πλάγια κοιλιακή χώρα αλλά και η κοιλιά, ενώ του κάτω μέρους του σώματος, το εφηβαίο, οι μηροί (έσω και έξω, πρόσθια και οπίσθια – banana rolls), τα γόνατα, οι γάμπες και, τέλος, οι αστράγαλοι.
  Πότε δεν μπορείς να κάνεις τη θεραπεία;
  Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η χαλάρωση του δέρματος είναι ένα βασικό εμπόδιο στην πραγματοποίησή της, και είναι απαραίτητη προϋπόθεση η σφριγηλότητά του. Επίσης, κάποιες σοβαρές παθολογικές καταστάσεις δεν σου επιτρέπουν την πραγματοποίηση της επέμβασης αυτής όπως είναι η κήλη, η στεφανιαία νόσος, η θρομβοφιλία, η νεφρική ανεπάρκεια, κάποια πρόσφατη κακοήθεια ή ιστορικό εγκεφαλικού/καρδιακού επεισοδίου ή η ακολούθηση κάποιας αντιπηκτικής αγωγής.

  Hot Θεραπείες

   
   

  Γιατί εμάς;

  iatriko

  Εξειδικευμένο Προσωπικό

  Η ομάδας μας αποτελείται από γιατρούς και εξειδικευμένο προσωπικό με πολυετή εμπειρία.
  price-1

  Ασυναγώνιστες Τιμές

  Προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε ασυναγώνιστες τιμές
  doctor-1

  Ασφάλεια

  Χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ ασφαλή και πιστοποιημένα προϊόντα βασισμένα στα παγκόσμια standards
  mati-1

  Ιδιωτικότητα

  Καταλαβαίνουμε την επιθυμία σας για ιδιωτικότητα. Οι θεραπείες μας διεξάγονται σε ειδικά σχεδιασμένους χώρους.
   

  Μίλησε τώρα δωρεάν
  με έναν εκπρόσωπο μας

   Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου & θα σε καλέσουμε άμεσα για τη προσφορά

    
   Cancel
   Call Now Button Μετάβαση στο περιεχόμενο