Γυναικομαστία

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ


Τις περισσότερες φορές πρόκειται για υπερτροφία του λίπους και του μαζικού αδένα σε άνδρες και εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εφηβείας.
Συνήθως πρόκειται για αποτέλεσμα κάποιας ορμονικής αστοχίας κατά την διάρκεια της εφηβείας όταν πια τα ορμονικά αρχίζουν να ξεχωρίζουν τα δύο φύλα και να διαμορφώνουν τους δευτερογενείς χαρακτήρες του φύλου.
Τα αγόρια που έχουν αυτό το πρόβλημα στην προσπάθειά τους να το κρύψουν αφήνονται να παχύνουν ώστε η διόγκωση του στήθους να φαίνεται σαν απόρροια του πάχους στο σώμα τους. Η επέμβαση γίνεται χειρουργικά, υπολογίζεται το ποσοστό λίπους ή μαζικού αδένα στο στήθος και έπειτα προτείνεται η αντιμετώπιση μέσω της λιποαναρρόφησης, είτε μέσω αφαίρεσης του μαζικού αδένα. Στις περιπτώσεις που υπάρχει και αρκετή χαλάρωση του δέρματος, τότε γίνεται μία κυκλική τομή γύρω από τη θηλή και γίνεται ταυτόχρονα περιθηλαία σύσφιξη του μαστού.
Η νάρκωση γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία είτε συνδυαστικά με μέθη και η νοσηλεία διαρκεί έως το πολύ 24ώρες. Γίνεται περίδεση με γάζες στην περιοχή και δεν φαίνεται από τα ρούχα καθώς παραμένει στο θώρακα για περίπου 10 ημέρες οπότε αφαιρούνται και τα ράμματα. Έπειτα ο θώρακας θα πάρει την τελική του μορφή σε 4-6 μήνες όπου θα έχουν υποχωρήσει τελείως τα οιδήματα. Οι ουλές στα περισσότερα περιστατικά χάνονται σχεδόν τελείως. Έπειτα μπορούν μετά το εξάμηνο να εμφανιστούν χωρίς να φοβούνται ότι κάποιος θα ξεχωρίσει ίχνη της επέμβασης.

Από ποια ηλικία μπορεί να γίνει η χειρουργική αντιμετώπιση της γυναικομαστίας;
Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να γίνει με ασφάλεια από την ηλικία των δεκατεσσάρων ετών. Όταν η επέμβαση γίνεται σε μικρή ηλικία, τα αποτελέσματα είναι καλύτερα, καθώς το δέρμα του ασθενούς διαθέτει μεγαλύτερη ελαστικότητα. Επίσης, τα ψυχολογικά οφέλη για τον έφηβο είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, καθώς ενισχύεται σημαντικά η αυτοπεποίθησή του.
Ποιο το κόστος της επέμβαση για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας;
Το κόστος για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας καθορίζεται από τη χειρουργική τεχνική που θα ακολουθηθεί ανάλογα με την έκταση του προβλήματος. Μπορεί να αντιμετωπιστεί με αφαίρεση λίπους (λιποαναρρόφηση), με αφαίρεση του μαζικού αδένα, με αποκατάσταση του χαλαρωμένου δέρματος ή και συνδυασμός αυτών. Η τελική τιμή καθορίζεται επακριβώς στην ιατρική επίσκεψη σας στο ιατειο μας.
 

Μίλησε τώρα δωρεάν
με έναν εκπρόσωπο μας

    Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου & θα σε καλέσουμε άμεσα για τη προσφορά

     
    Cancel
    Call Now Button Μετάβαση στο περιεχόμενο