Ευρυαγγείες – Κηλίδες

ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ - ΚΗΛΙΔΕΣ

LASER ΘΕΡΑΠΕΙΕΣΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ;
Οι ευρυαγγείες είναι διατεταμένα αγγεία (φλέβες) του δέρματος,είναι γνωστές επίσης ως «φλεβίτης», «φλεβίτιδα» ή «σπασμένα αγγεία». Κάνουν την εμφάνισή τους συνήθως στην περιοχή των κάτω άκρων (ποδια), στην περιοχή του προσώπου καθως και σε άλλα σημεία του σώματος. Βάση στατιστικων πάνω από το 50% του πληθυσμού εμφανίζει ευρυαγγείες, κυρίως στην διάρκεια της εγκυμοσύνης και με την πάροδο της ηλικίας αυτό το ποσοστό αυξάνεται αγγίζοντας το υψηλό ποσοστό έως και 80%.
Ποιος ο λόγος εμφάνισης των ευρυαγγείων;
Η αιτιολογία εμφάνισης των ευρυαγγειών είναι συνήθως ακαθόριστη, πιστεύεται πως είναι παρόμοια με την πάθηση των κιρσών. Οφείλονται σε φυσικά αίτια όπως μικροτραυματισμούς ή χειρουργικές τομες.
Ποια τα συμπτώματα των ευρυαγγειών;
Είναι κυρίως αισθητικό το πρόβλημα των ευρυαγγειών. Ενδέχεται όμως και να συνδέονται με μικρής βαρύτητας τοπικά συμπτώματα όπως κνησμό, αίσθημα καψίματος, αίσθημα βάρους ή και ελαφρύ πόνο. Όταν αναφέρονται συνήθως σε έντονα συμπτώματα οφείλουμε να αναζητήσουμε την ύπαρξη και άλλων παραγόντων που μπορεί να ευθύνονται.
Ποια η διάγνωση των ευρυαγγειών;
Η διάγνωση των ευρυαγγειών είναι εύκολη καθώς είναι εμφανείς. Όμως η κλινική εξέταση δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Η σωστή και ολοκληρωμένη εξέταση περιλαμβάνει λήψη πλήρους ιατρικού ιστορικού ώστε να αναζητηθούν τυχόν αίτια που υποκρύπτουν ασθένειες ή παθολογικές καταστάσεις. Επίσης είναι απαραίτητη η διενέργεια υπερηχογραφικής μελέτης τουλάχιστον του φλεβικού συστήματος καθότι σε ένα ποσοστό 10 – 15% συνυπάρχει και φλεβική ανεπάρκεια σε μεγαλύτερα φλεβικά στελέχη, των οποίων η αντιμετώπιση προηγείται. Εφόσον δεν ανευρεθεί φλεβική ανεπάρκεια σε μεγαλύτερα φλεβικά στελέχη, ή αν έχει ήδη αντιμετωπισθεί. Υπάρχουν αρκετά βοηθήματα ώστε η διερεύνηση και ο σχεδιασμός της θεραπείας να γίνονται είναι όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένα. Το πιο κλασικό είναι ο μεγεθυντικός φακός που πάντα διατηρεί την αξία του. Από τις πιο χρήσιμες εξελίξεις είναι η μέθοδος της διαδερμικής διαφανισκόπισης όπως την αξιοποιεί η συσκευή VeinLite. Με τη μέθοδο αυτή μας δίνεται η δυνατότητα να εντοπίσουμε τις τροφοφόρες φλέβες των ευρυαγγειών, ώστε η θεραπεία μας να είναι πιο ριζική και αποτελεσματική.
Ποια η θεραπεία για τις ευρυαγγείες;
Η μέθοδος που συστήνεται παγκοσμίως από τις επιστημονικές κοινότητες ως η καλύτερη για τη θεραπεία των ευρυαγγειών, είναι η σκληροθεραπεία. Η βασική αρχή της είναι η έγχυση ουσίας – φαρμάκου εντός της φλέβας με σκοπό να καταστρέψει το εσωτερικό τοίχωμά της, ώστε με την πάροδο του χρόνου να μετατραπεί σε ινώδη χορδή. Τα σημερινά φάρμακα έχουν τουλάχιστον 50 χρόνια που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους.
 

Μίλησε τώρα δωρεάν με έναν εκπρόσωπο μας

    Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου & θα σε καλέσουμε άμεσα για τη προσφορά

     
    Cancel
    Call Now Button Μετάβαση στο περιεχόμενο