Διόρθωση κυτταρίτιδας

Διόρθωση Κυτταρίτιδας - Elite Plastic Surgery στην Αθήνα
Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες, ανεξάρτητα από το εάν έχουν επιπλέον κιλά. Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε ανώμαλη συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού.
Αντιμετώπιστε με τα πιο σύγχρονα μέσα τον αντιαισθητικό «φλοιό πορτοκαλιού» στα Εlite Plastic Surgery Στα σημεία της κυτταρίτιδας, ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα παρουσιάζει μια ανώμαλη όψη με «λακκάκια» και «λακουβίτσες» που μοιάζει με το λεγόμενο «φλοιό πορτοκαλιού». Η κυτταρίτιδα είναι μια ενδογενής αλλαγή στη συνοχή του δέρματος που εμφανίζεται ως επί το πλείστον στις γυναίκες από την εφηβεία και μετά. Ωστόσο, πολλοί είναι και οι άνδρες που πάσχουν από κυτταρίτιδα. Τα σημεία του σώματος όπου εμφανίζεται κυρίως κυτταρίτιδα είναι οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά, τα μπράτσα και οι γάμπες.

 

Μίλησε τώρα δωρεάν
με έναν εκπρόσωπο μας

  Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου & θα σε καλέσουμε άμεσα για τη προσφορά

   
  Κυτταριτιδα-Ποσο συχνη ειναι?
  Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, η κυτταρίτιδα είναι ο φυσικός τρόπος αποθήκευσης λίπους στις μετεφηβικές γυναίκες, που εξασφαλίζει ότι θα υπάρχουν επαρκείς θερμίδες για τις μελλοντικές κυήσεις και τον θηλασμό. Η κυτταρίτιδα ταλανίζει περίπου το 80% του γυναικείου πληθυσμού παγκοσμίως, με τις λευκές γυναίκες λόγω δέρματος να είναι πιο επιρρεπείς στην κυτταρίτιδα.
  Εντούτοις και οι ασιατικές επιδερμίδες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Οι άνδρες, αντιθέτως, προσβάλλονται από κυτταρίτιδα σε μικρότερο βαθμό. Το 95% των γυναικών μετά την εφηβεία παρουσιάζει κυτταρίτιδα τουλάχιστον σταδίου 1.
  Η κυτταρίτιδα είναι ίσως το συχνότερο αισθητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και αυτό αντανακλάται από το πλήθος θεραπειών και προϊόντων που κυκλοφορούν και υπόσχονται την εξαφάνισή της. Τις περισσότερες φορές η κυτταρίτιδα δεν οφείλεται σε επιπλέον κιλά ή σε έλλειψη άσκησης, καθώς πλήττει και γυναίκες που προσέχουν τη διατροφή τους και ασκούνται συστηματικά.

  Αιτια και παραγοντες που επιδεινωνουν την κυτταριτιδα:
  Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.
  Μερικοί από αυτούς είναι:
   Κυτταρίτιδα και διατροφή
  Ένα από τα βασικά αίτια της κυτταρίτιδας είναι η διατροφή. Μια δίαιτα φτωχή σε νερό και πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, υδατάνθρακες, ανθρακούχα αναψυκτικά, ζάχαρη, αλκοόλ και αλάτι ευνοούν την αφυδάτωση του οργανισμού και κατά συνέπεια την κατακράτηση υγρών και την κυτταρίτιδα.
  Θα πρέπει κανείς να εισάγει στην διατροφή του λαχανικά, βιταμίνες κυρίως C, πολύ νερό και να μειώσει την πρόσληψη αλατιού.

   Κυτταρίτιδα και άσκηση
  Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που προκαλούν κυτταρίτιδα. Γι αυτό το λόγο κυτταρίτιδα εμφανίζεται πολύ συχνά σε γυναίκες που κάνουν δουλειά γραφείου και παραμένουν καθισμένες για πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  Η αερόβια άσκηση, λόγω της αυξημένης καύσης λίπους που προκαλεί προφυλάσσει από την εμφάνιση κυτταρίτιδας. Μελέτες έχουν δείξει ότι μισή ώρα περπάτημα την ημέρα είναι αρκετό για να μειώσει την κυτταρίτιδα κατά 40% μέσα σε λίγες εβδομάδες.

   Κυτταρίτιδα και παχυσαρκία
  Είναι λογικό η κυτταρίτιδα να είναι εντονότερη σε υπέρβαρους και παχύσαρκους, καθώς στην ομάδα αυτή τα λιποκύτταρα είναι πιο ευμεγέθη και η συσσώρευση και παγίδευσή τους κάτω από την επιδερμίδα εντονότερη. Ωστόσο, κυτταρίτιδα δεν είναι νόσος μόνο των υπέρβαρων. Κυτταρίτιδα εμφανίζεται εξίσου και σε γυναίκες με φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος.

   Κυτταρίτιδα και κληρονομικότητα
  Υπάρχει σαφής κληρονομικότητα στην εμφάνιση κυτταρίτιδας. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη όμως ο βαθμός που η επίδραση του περιβάλλοντος επιδρά πάνω στα γονίδιά μας.  Η κληρονομικότητα παίζει ρόλο στην ανάπτυξη κυτταρίτιδας και έτσι είναι πιθανότερο να έχετε κυτταρίτιδα εάν έχει και η μητέρα σας.

   Κυτταρίτιδα και ορμονικοί παράγοντες
  Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της εμμηνόπαυσης επηρεάζουν την εμφάνιση κυτταρίτιδας. Επίσης η λήψη αντισυλληπτικών οδηγεί συχνά σε κατακράτηση υγρών, αύξηση του σωματικού βάρους και κυτταρίτιδα. Επίσης άνδρες με ορμονικές διαταραχές, όπως μειωμένη έκκριση τεστοστερόνης ή που λαμβάνουν αντιανδρογόνα μπορεί να εμφανίσουν κυτταρίτιδα.

   Κυτταρίτιδα και κάπνισμα
  Οι γυναίκες που καπνίζουν είναι πιο πιθανό να έχουν κυτταρίτιδα.
   Κυτταρίτιδα και λεμφική κυκλοφορία
  Σε διαταραχές αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας είναι συχνή η εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Αν λοιπόν υπάρχουν κιρσοί, ευρυαγγείες και πρησμένα πόδια θα πρέπει να προηγείται εξέταση από αγγειολόγο με triplex αγγείων πριν την θεραπεία της κυτταρίτιδας.
  Κυτταριτιδα-Σταδια και συμπτωματα
  Ουσιαστικά, η κυτταρίτιδα έχει τέσσερα στάδια:
  Κυτταρίτιδα – Βαθμός 0
  Στάδιο 0: Όταν η γυναίκα είναι όρθια ή ξαπλωμένη, το δέρμα είναι λείο. Όταν το πιέσει, βλέπει μόνον πτυχές, αλλά όχι κυτταρίτιδα.

  Κυτταρίτιδα – Βαθμός 1
  Στάδιο 1: Όταν η γυναίκα είναι όρθια ή ξαπλωμένη, το δέρμα είναι λείο. Όταν, όμως, πιέζεται, εμφανίζονται «λακκουβίτσες», δηλαδή κυτταρίτιδα.

  Κυτταρίτιδα – Βαθμός 2
  Στάδιο 2: Όταν η γυναίκα είναι ξαπλωμένη, το δέρμα είναι λείο, αλλά όταν στέκεται μοιάζει με την φλούδα πορτοκαλιού.

  Κυτταρίτιδα – Βαθμός 3
  Στάδιο 3: Η κυτταρίτιδα είναι εμφανής σε κάθε θέση, ανεξαρτήτως της εφαρμογής πίεσης. Η κυτταρίτιδα συνήθως δεν έχει συμπτώματα. Ορισμένοι αναφέρουν σε περιπτώσεις γρήγορης αύξησης του σωματικού βάρους συμπτώματα κνησμού και πόνου που συνοδεύουν την εμφάνιση κυτταρίτιδας.

  Πως αντιμετωπιζεται η κυτταριτιδα
  Ελέγχοντας τους παράγοντες που προκαλούν την κυτταρίτιδα, είναι δυνατό να την περιορίσουμε. Η σωστή διατροφή, η πρόσληψη άφθονων υγρών και ο περιορισμός κατανάλωσης αλκοόλ μπορούν να μας βοηθήσουν σημαντικά. Επιπλέον, η συστηματική φυσική άσκηση συμβάλλει στη βελτίωση της κατάστασης.
  Ωστόσο, σε πολλές γυναίκες το πρόβλημα της κυτταρίτιδας επιμένει, ακόμα και αν χάσουν βάρος και κάνουν συστηματική γυμναστική. Εάν ανήκετε και εσείς σε αυτή την κατηγορία, η αισθητική δερματολογία μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε οριστικά από την κυτταρίτιδα με απόλυτα ασφαλή τρόπο.
  Στα Ιατρεια Πλαστικης Χειρουργικης και Δερματολογιας Εlite Plastic Surgery εφαρμόζονται οι πιο σύγχρονες θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας. Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και την περιοχή του σώματος όπου εντοπίζεται, οι εξειδικευμένοι δερματολόγοι του ιατρειου μας θα σας προτείνουν την κατάλληλη αγωγή για τη δική σας περίπτωση.
  Τι είναι η μεσοθεραπεία;
  Η μεσοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικά είδη προβλημάτων, στην πλαστική χειρουργική χρησιμοποιείται για την βελτίωση της υφής του δέρματος, των ρυτίδων, του τοπικού πάχους, των ουλών, της κυτταρίτιδας καθως και της τριχόπτωσης. Ονομάζεται μεσοθεραπεία διότι συνίσταται στο να εγχύονται με ενέσιμο τρόπο ουσίες στο μεσόδερμα, δηλαδή στο λίπος και το συνδετικό ιστό, που βρίσκεται κάτω από το δέρμα.
  Πως γίνεται η μεσοθεραπεια;
  Διοχετεύονται με ενέσιμο τρόπο τα υλικά στο μεσόδερμα. Ο γιατρός χρησιμοποιεί μια μικρή σύριγγα με πολύ λεπτή βελόνα, γίνονται πολλαπλές εγχύσεις στην πάσχουσα περιοχή, λόγω του ότι η βελόνα είναι πάρα πολύ λεπτή ο βαθμός του πόνου είναι ελάχιστα αισθητός. Γίνεται αντιληπτός σαν ένα ελαφρύ τσίμπημα. Σε κάποια σημεία μπορεί να μην γίνεται και καθόλου αισθητός. Η διαδικασία μπορεί να γίνει με το χέρι ή με εξειδικευμένο μηχανισμό. Σε κάθε τσίμπημα ο γιατρός εναποθέτει μία πολύ μικρή ποσότητα του υλικού.
  Ποια η χρήση της μεσοθεραπείας;
  Οι βασικές εφαρμογές της μεσοθεραπείας είναι στη βελτίωση της υφής του δέρματος του προσώπου και στη θεραπεία της κυτταρίτιδας - λιποδιάλυσης. Η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε ραγάδες (ραβδώσεις), απώλεια μαλλιών, διόρθωση ρυτίδων κτλ. Στη βελτίωση της υφής του προσώπου κυρίως σε δέρματα που έχουν υποστεί αφυδάτωση και έχουν λεπτές ρυτιδώσεις. Στην κυτταρίτιδα βοηθά στις περιπτώσεις εκείνες όπου δεν υπάρχει μεγάλη χαλάρωση και ανάλογα με τις ουσίες που θα περιέχονται μπορεί να δημιουργήσει λιποδιάλυση σε συγκεκριμένα σημεία.
  Μεσοθεραπεία στο σώμα
  Η μεσοθεραπεία στο σώμα γίνεται για την διόρθωση της κυτταρίτιδας και την μείωση του τοπικού λίπους. Το αποτέλεσμα στην κυτταρίτιδα συνήθως είναι προσωρινό, εάν δεν ακολουθήσουν θεραπείες συντήρησης. Με τις θεραπείες συντήρησης μπορεί κανείς να διατηρήσει το αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όσον αφορά στη λιποδιάλυση το αποτέλεσμα μπορεί να είναι και μόνιμο. Για μικρές ποσότητες λίπους η μεσοθεραπεία είναι αποτελεσματική, τα διαλύματα που αφορούν στην κυτταρίτιδα συνήθως περιέχουν πολλές ουσίες μεταξύ των οποίων οι πιο σημαντικές είναι η καφεΐνη και κάποιοι ενεργοποιητές του μεταβολισμού. Συνήθως οι συνεδρίες γίνονται ανά 10 ημέρες για την κυτταρίτιδα και ανά 20 ημέρες για τη λιποδιάλυση. Χρειάζονται 6-8 συνεδρίες για να δει κανείς το αποτέλεσμα, αυτο εξαρτάται από τον βαθμό του προβλήματος που συνήθως οι θεραπείες που συνίστανται είναι περισσότερες από δέκα. Το λίπος που διαλύεται συνήθως αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω της διούρησης. Επειδή πολλές τοξίνες αποβάλλονται από τον οργανισμό συστήνεται στα ενδιαφερόμενα άτομα να πίνουν αρκετό νερό και να ακολουθούν υγιεινή διατροφή.

  Η μεσοθεραπεία στο σώμα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη λιποαναρρόφηση, αλλά λειτουργεί ως συμπληρωματική μέθοδος. Άλλωστε η λιποαναρρόφηση δεν βοηθάει ιδιαίτερα στη διόρθωση της κυτταρίτιδας, ενώ η μεσοθεραπεία το κάνει. Όσον αφορά στο πρόσωπο, μπορεί να βελτιώσει την υφή του προσώπου, αλλά δεν θα διορθωθεί ιδιαίτερα η χαλάρωση. Δεν αποτελεί αντικατάσταση του lifting, αλλά μπορεί να λειτουργήσει ως πρόληψη. Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται όλο και περισσότερο η αυτόλογη μεσοθεραπεία, που βασίζεται στη χρήση αυξητικών παραγόντων από τον ορό του αίματος του ιδίου του ατόμου.


  Hot Θεραπείες

  Γιατί Εμάς

  iatriko

  Εξειδικευμένο Προσωπικό

  Η ομάδας μας αποτελείται από γιατρούς και εξειδικευμένο προσωπικό με πολυετή εμπειρία.
  price-1

  Ασυναγώνιστες Τιμές

  Προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε ασυναγώνιστες τιμές
  doctor-1

  Ασφάλεια

  Χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ ασφαλή και πιστοποιημένα προϊόντα βασισμένα στα παγκόσμια standards
  mati-1

  Ιδιωτικότητα

  Καταλαβαίνουμε την επιθυμία σας για ιδιωτικότητα. Οι θεραπείες μας διεξάγονται σε ειδικά σχεδιασμένους χώρους.
  Δείτε δείγματα δουλειάς μας κάνοντας κλικ εδω: Διόρθωση κυτταρίτιδας

   

  Μίλησε τώρα δωρεάν
  με έναν εκπρόσωπο μας

   Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου & θα σε καλέσουμε άμεσα για τη προσφορά

    
   Cancel
   Call Now Button Μετάβαση στο περιεχόμενο