Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική είναι από τις πιο συχνές επεμβάσεις και καταφεύγουν σε αυτή άντρες και γυναίκες. Θεωρείται δε επιτυχημένη καθώς διορθώνει τόσο το ανατομικό όσο και το λειτουργικό πρόβλημα του ατόμου που υποβάλλεται σε αυτή. Ο συνδυασμός της αναδιαμόρφωσης της μύτης με πλαστική διαφράγματος μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ορισμένα αναπνευστικά προβλήματα, όπως αυτά που δημιουργούνται από ένα παρεκκλίνον (στραβό) διάφραγμα. Η επέμβαση της ρινοπλαστικής γίνεται ώστε να επαναφέρουμε το σχήμα της μύτης σε αρμονία με το υπόλοιπο πρόσωπο, βελτιώνοντας τη συνολική εμφάνιση του προσώπου.

Η επέμβαση αυτή απαιτεί σαφή γνώση και σεβασμό στο χειρισμό των επιμέρους υποδομών που αποτελείται (οστό, χόνδρο, δέρμα, βλεννογόνο). Πραγματοποιείται με ολική αναισθησία, ενώ χάρη σε σύγχρονα φάρμακα και σωστούς χειρισμούς, είναι σχετικά ανώδυνη, γεγονός που εκπλήσσει ευχάριστα όσους προβαίνουν σε αυτή.

Βασικές χειρουργικές τεχνικές στη ρινοπλαστική είναι : η κλειστή, η ανοικτή και η πλαστική του ακρορινίου.

Κλειστή ρινοπλαστική
Η τεχνική της κλειστής ρινοπλαστικής προτιμάται όταν το κυρίως πρόβλημα του ασθενούς εντοπίζεται στη ράχη της μύτης και το ακρορίνιο απαιτεί μικρή μόνο τροποποίηση. Οι τομές αυτής της τεχνικής γίνονται στο εσωτερικό των ρουθουνιών και είναι ανεπαίσθητες.
Ανοικτή ρινοπλαστική
Η μέθοδος της ανοικτής ρινοπλαστικής επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία και χειρουργική ακρίβεια για αυτό και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που απαιτείται λεπτομερής τροποποίηση του ακρορινίου ( δηλαδή όταν η άκρη της μύτης είναι ασύμμετρη, υπερμεγέθης κλπ), όταν υπάρχει σοβαρή μετατραυματική βλάβη του σκελετού της μύτης (π.χ. μετά από ατύχημα), επίσης γίνεται επανεπέμβαση για τη διόρθωση προβλημάτων μετά από προηγούμενη ρινοπλαστική και σε περιπτώσεις συγγενών ανωμαλιών. Στην ανοικτή ρινοπλαστική εκτός από τις μικρές ανεπαίσθητες τομές στο εσωτερικό των ρουθουνιών γίνεται και μια μικρή αόρατη τομή μεταξύ αυτών. Υπάρχει πλήθος μοσχευμάτων, από το διάφραγμα, το χόνδρινο τμήμα του αυτιού, το πλευρό του θωρακικού τοιχώματος, την περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο χειρουργός για να να δώσει λύση και στο πιο απαιτητικό και δύσκολο πρόβλημα αποκατάστασης.
Ο πλαστικός χειρουργός καθώς συνεργάζεται με το HOSPITAL GROUP στο Λονδίνο εξηγεί οτι στην ανοιχτή ρινοπλαστική, έγκειται στο γεγονός πως επεμβαίνουμε μόνο σε ότι είναι απαραίτητο, όπου ενδείκνυται, αφαιρώντας ή προσθέτοντας ανάλογα με το πρόβλημα και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου. Επομένως μπορούν πια, με τη μέθοδο της ανοιχτής ρινοπλαστικής, να εκτελούνται με ακρίβεια οι πιο απαιτητικές ρινοπλαστικές, τόσο αισθητικές όσο και αποκατάστασης, και να έχουμε πολύ καλά και ακριβή αποτελέσματα».
Πλαστική του ακρορινίου
Γίνεται μόνο σε περίπτωση που το ακρορίνιο είναι αισθητικά ενοχλητικό, αυτό μπορεί να διορθωθεί με τη μέθοδο της κλασικής ρινοπλαστικής, είτε με ανοικτή ρινοπλαστική. Μεγάλα ρουθούνια μπορούν να μικρύνουν σε αισθητικά αποδεκτά όρια καθώς γίνονται πολύ μικρές τομές στα πλάγια των ρουθουνιών.
 

Μίλησε τώρα δωρεάν
με έναν εκπρόσωπο μας

  Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου & θα σε καλέσουμε άμεσα για τη προσφορά

   
  Απαραίτητες προυποθέσεις για την επέμβαση ρινοπλαστικής:
  Να έχει ολοκληρωθεί πλήρως η ανάπτυξη του προσώπου σας.
  Να είστε γενικά υγιείς.
  Να έχετε διακόψει το κάπνισμα(κυρίως ένα μεγάλο χρονίκο διάστημα πριν την επέμβαση).
  Να είστε απο 16 Ετών και άνω

  Ο γιατρός θα σας καθοδηγίσει για το αν η ρινοπλαστική είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς, ύστερα από μια εκτενή αξιολόγηση της δομής της μύτης, του ιατρικού σας ιστορικού και της συνολικής κατάστασης της υγείας σας.

  Μετά την επέμβαση της ρινοπλαστικής:
  Ο ασθενής αποχωρεί από το νοσοκομείο έχοντας νάρθηκα στην περιοχή της μύτης.
  Στην μύτη τοποθετούνται γάζες, οι οποίες παραμένουν στη θέση τους για 48 ώρες, ενώ ο νάρθηκας αφαιρείται έπειτα απο 10 ημέρες.
  Εντώς 2 έως 4 εβδομάδων σταδιακά υποχωρεί το μεγαλύτερο ποσοστό των εκχυμώσεων και του πρηξίματος του προσώπου.
  Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του ασχολίες μετά από 3 ημέρες. Τα εξωτερικά ράμματα (εάν υπάρχουν) τα αφαιρούμε σε 5 εως 7 ημέρες.
  Τα πρώτα εμφανή αποτελεσμάτα θα είναι ορατά μετά από 3 μήνες, το τελικό αποτέλεσμα θα ολοκληρωθεί σε 12 εως 14 μήνες.
  Μετεγχειρητικά θα υπάρξει παροδική αιμορραγία καθώς και ελάττωση της αίσθησης της όσφρησης αποτέλεσμα του συγκεκριμένου χειρουργείου, προβλήματα που συνήθως δεν διαρκούν πολύ.
  Το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής είναι μόνιμο

  Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε για την ρινοπλαστική
  Μετά το χειρουργείο υπάρχει πιθανότητα να μην μπορείτε να αναπνεύσετε μέσω της μύτης σας για τουλάχιστον 24 ωρες.
  Για μικρό χρονικό διάστημα έπειτα από τη ρινοπλαστική, οι ασθενείς ίσως να έχουν αίσθηση πόνου στην μύτη, οίδημα και μελανιές, ήπιο πονοκέφαλο, αιμορραγία ή stuffiness.

  Τοποθετούμε έναν επίδεσμο μέσα στη μύτη σας για να διατηρήσει τη δομή ύστερα από το χειρουργείο, ο οποίος στην συνέχεια αφαιρείται σε ένα 24ωρο.
  Μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες έπειτα από περίπου 2 εβδομάδες.
  Μετά από το χειρουργείο υποχωρεί το οίδημα σταδιακά.

  Δείτε δείγματα δουλειάς μας κάνοντας κλικ εδώ: Ρινοπλαστική
  RIHNO-001-beforeRIHNO-001-after
  RIHNO-003-beforeRIHNO-003-after
  RIHNO-002-beforeRIHNO-002-after
  RIHNO-004-beforeRIHNO-004-after

  Η Ιατρική Ομάδα

  Σαμούρης Γιώργος

  Επιστημονικός διευθυντής των κλινικών Elite Plastic Surgury είναι ο πλαστικός χειρουργός Γιώργος Σαμούρης. Ως πτυχιούχος Ιατρικής έχει πραγματοποιήσει την εκπαίδευση του σε νοσοκομεία της Μ. Βρετανίας και την ολοκλήρωσε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Παράλληλα είναι επιστημονικός συνεργάτης στην Κεντρική Κλινική Αθηνών, ενώ έχει διατελέσει επιμελητής του διεθνούς φήμης «St Andrews Center for Plastic Surgery and Burns» στο Chelmsford του Essex όπου έχει λάβει και εκπαίδευση.

  Έχει εργαστεί ιδιωτικά στο Λονδίνο όπου έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό επεμβάσεων αισθητικής και επανορθωτικής χειρουργικής. Με πλούσια εμπειρία στις αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις σώματος με πιο διάσημη την αυξητική στήθους, και τις επεμβάσεις προσώπου με πιο διάσημη τη ρινοπλαστική, προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

  Στον τομέα της επανορθωτικής χειρουργικής αντιμετωπίζει εγκαυματικές νόσους και παρέχει θεραπεία του μελανώματος. Στον τομέα της μικροχειρουργικής παρέχει αποκατάσταση ελλειμμάτων των άκρων, της κεφαλής και του τραχήλου καθώς και την αποκατάσταση μαστού κατόπιν μαστεκτομής.

  Έχει δημοσιεύσει σε πολλά καταξιωμένα διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, και έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια.

  Ιωάννης Ζάγκος

  Τα τελευταία χρόνια ο Ιωάννης Ζάγκος, έχοντας συνεργαστεί με ιατρεία πλαστικής χειρουργικής, έχει ως κύρια ενασχόληση τις αισθητικές επεμβάσεις και θεραπείες. Χάρη στην πλούσια εμπειρία του στις αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένος στο να παρέχει με δεξιοτεχνία στους ασθενείς υπηρεσίες σχετικά με την προηγμένη φροντίδα του σώματος, τις αισθητικές θεραπείες και όλες τις μεθόδους για τη βελτίωση του προσώπου και του σώματος που θα οδηγήσουν σε ένα ισορροπημένο και όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.

  Συνεχίζει να ενημερώνεται, αλλά και να εκπαιδεύει συναδέλφους, ώστε να παρέχει τις νεότερες, αναθεωρημένες και ασφαλέστερες υπηρεσίες στους ασθενείς του που θα τους εξασφαλίσουν τα καλύτερα δυνατά και άρτια αποτελέσματα.

  Cancel
  Call Now Button Μετάβαση στο περιεχόμενο