Ρινοπλαστική

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥΗ ρινοπλαστική είναι από τις πιο συχνές επεμβάσεις και καταφεύγουν σε αυτή άντρες και γυναίκες. Θεωρείται δε επιτυχημένη καθώς διορθώνει τόσο το ανατομικό όσο και το λειτουργικό πρόβλημα του ατόμου που υποβάλλεται σε αυτή. Ο συνδυασμός της αναδιαμόρφωσης της μύτης με πλαστική διαφράγματος μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ορισμένα αναπνευστικά προβλήματα, όπως αυτά που δημιουργούνται από ένα παρεκκλίνον (στραβό) διάφραγμα. Η επέμβαση της ρινοπλαστικής γίνεται ώστε να επαναφέρουμε το σχήμα της μύτης σε αρμονία με το υπόλοιπο πρόσωπο, βελτιώνοντας τη συνολική εμφάνιση του προσώπου.

Η επέμβαση αυτή απαιτεί σαφή γνώση και σεβασμό στο χειρισμό των επιμέρους υποδομών που αποτελείται (οστό, χόνδρο, δέρμα, βλεννογόνο). Πραγματοποιείται με ολική αναισθησία, ενώ χάρη σε σύγχρονα φάρμακα και σωστούς χειρισμούς, είναι σχετικά ανώδυνη, γεγονός που εκπλήσσει ευχάριστα όσους προβαίνουν σε αυτή.

Βασικές χειρουργικές τεχνικές στη ρινοπλαστική είναι : η κλειστή, η ανοικτή και η πλαστική του ακρορινίου.

Κλειστή ρινοπλαστική
Η τεχνική της κλειστής ρινοπλαστικής προτιμάται όταν το κυρίως πρόβλημα του ασθενούς εντοπίζεται στη ράχη της μύτης και το ακρορίνιο απαιτεί μικρή μόνο τροποποίηση. Οι τομές αυτής της τεχνικής γίνονται στο εσωτερικό των ρουθουνιών και είναι ανεπαίσθητες.
Ανοικτή ρινοπλαστική
Η μέθοδος της ανοικτής ρινοπλαστικής επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία και χειρουργική ακρίβεια για αυτό και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που απαιτείται λεπτομερής τροποποίηση του ακρορινίου ( δηλαδή όταν η άκρη της μύτης είναι ασύμμετρη, υπερμεγέθης κλπ), όταν υπάρχει σοβαρή μετατραυματική βλάβη του σκελετού της μύτης (π.χ. μετά από ατύχημα), επίσης γίνεται επανεπέμβαση για τη διόρθωση προβλημάτων μετά από προηγούμενη ρινοπλαστική και σε περιπτώσεις συγγενών ανωμαλιών. Στην ανοικτή ρινοπλαστική εκτός από τις μικρές ανεπαίσθητες τομές στο εσωτερικό των ρουθουνιών γίνεται και μια μικρή αόρατη τομή μεταξύ αυτών. Υπάρχει πλήθος μοσχευμάτων, από το διάφραγμα, το χόνδρινο τμήμα του αυτιού, το πλευρό του θωρακικού τοιχώματος, την περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο χειρουργός για να να δώσει λύση και στο πιο απαιτητικό και δύσκολο πρόβλημα αποκατάστασης.
Ο πλαστικός χειρουργός καθώς συνεργάζεται με το HOSPITAL GROUP στο Λονδίνο εξηγεί οτι στην ανοιχτή ρινοπλαστική, έγκειται στο γεγονός πως επεμβαίνουμε μόνο σε ότι είναι απαραίτητο, όπου ενδείκνυται, αφαιρώντας ή προσθέτοντας ανάλογα με το πρόβλημα και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου. Επομένως μπορούν πια, με τη μέθοδο της ανοιχτής ρινοπλαστικής, να εκτελούνται με ακρίβεια οι πιο απαιτητικές ρινοπλαστικές, τόσο αισθητικές όσο και αποκατάστασης, και να έχουμε πολύ καλά και ακριβή αποτελέσματα».
Πλαστική του ακρορινίου
Γίνεται μόνο σε περίπτωση που το ακρορίνιο είναι αισθητικά ενοχλητικό, αυτό μπορεί να διορθωθεί με τη μέθοδο της κλασικής ρινοπλαστικής, είτε με ανοικτή ρινοπλαστική. Μεγάλα ρουθούνια μπορούν να μικρύνουν σε αισθητικά αποδεκτά όρια καθώς γίνονται πολύ μικρές τομές στα πλάγια των ρουθουνιών.

Απαραίτητες προυποθέσεις για την επέμβαση ρινοπλαστικής:
Να έχει ολοκληρωθεί πλήρως η ανάπτυξη του προσώπου σας.
Να είστε γενικά υγιείς.
Να έχετε διακόψει το κάπνισμα(κυρίως ένα μεγάλο χρονίκο διάστημα πριν την επέμβαση).
Να είστε απο 16 Ετών και άνω

Ο γιατρός θα σας καθοδηγίσει για το αν η ρινοπλαστική είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς, ύστερα από μια εκτενή αξιολόγηση της δομής της μύτης, του ιατρικού σας ιστορικού και της συνολικής κατάστασης της υγείας σας.

Μετά την επέμβαση της ρινοπλαστικής:
Ο ασθενής αποχωρεί από το νοσοκομείο έχοντας νάρθηκα στην περιοχή της μύτης.
Στην μύτη τοποθετούνται γάζες, οι οποίες παραμένουν στη θέση τους για 48 ώρες, ενώ ο νάρθηκας αφαιρείται έπειτα απο 10 ημέρες.
Εντώς 2 έως 4 εβδομάδων σταδιακά υποχωρεί το μεγαλύτερο ποσοστό των εκχυμώσεων και του πρηξίματος του προσώπου.
Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του ασχολίες μετά από 3 ημέρες. Τα εξωτερικά ράμματα (εάν υπάρχουν) τα αφαιρούμε σε 5 εως 7 ημέρες.
Τα πρώτα εμφανή αποτελεσμάτα θα είναι ορατά μετά από 3 μήνες, το τελικό αποτέλεσμα θα ολοκληρωθεί σε 12 εως 14 μήνες.
Μετεγχειρητικά θα υπάρξει παροδική αιμορραγία καθώς και ελάττωση της αίσθησης της όσφρησης αποτέλεσμα του συγκεκριμένου χειρουργείου, προβλήματα που συνήθως δεν διαρκούν πολύ.
Το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής είναι μόνιμο

Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε για την ρινοπλαστική
Μετά το χειρουργείο υπάρχει πιθανότητα να μην μπορείτε να αναπνεύσετε μέσω της μύτης σας για τουλάχιστον 24 ωρες.
Για μικρό χρονικό διάστημα έπειτα από τη ρινοπλαστική, οι ασθενείς ίσως να έχουν αίσθηση πόνου στην μύτη, οίδημα και μελανιές, ήπιο πονοκέφαλο, αιμορραγία ή stuffiness.

Τοποθετούμε έναν επίδεσμο μέσα στη μύτη σας για να διατηρήσει τη δομή ύστερα από το χειρουργείο, ο οποίος στην συνέχεια αφαιρείται σε ένα 24ωρο.
Μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες έπειτα από περίπου 2 εβδομάδες.
Μετά από το χειρουργείο υποχωρεί το οίδημα σταδιακά.

Δείτε δείγματα δουλειάς μας κάνοντας κλικ εδώ: Ρινοπλαστική
 

Μίλησε τώρα δωρεάν
με έναν εκπρόσωπο μας

    Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου & θα σε καλέσουμε άμεσα για τη προσφορά
     
    Cancel
    Μετάβαση στο περιεχόμενο
    ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ