Τα πάντα για την Λιποαναρρόφηση

Τι είναι η Κρυολιπόλυση;
8 Οκτωβρίου 2019
Όλες οι Πληροφορίες για την αυξητική χειλιών με υαλουρονικό
10 Οκτωβρίου 2019
Γιατί πρέπει να κάνουμε λιποαναρρόφηση;
Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μια αισθητική επέμβαση η οποία μπορεί να πετύχει όλα αυτά που φημολογείται ότι πετυχαίνει αρκεί να μπαίνουν οι σωστές ενδείξεις και η ένδειξη για την λιποαναρρόφηση είναι η εξής μια, η τοπική υπερλίπωση. Αξίζει να σημειωθεί αρχικά ότι η λιποαναρρόφηση δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος και εφαρμόζεται ιδανικά στις περιπτώσεις ανθρώπων ανδρών ή γυναικών που είναι πολύ κοντά στο φυσιολογικό τους βάρος αλλά έχουν μια τοπική εναπόθεση λίπους η οποία δεν ανταποκρίνεται ούτε στη δίαιτα ούτε στη γυμναστική. Σε αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις η λιποαναρρόφηση έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Τι πρέπει να προσέχουμε;
Η λιποαναρρόφηση είναι μια πολύ συνηθισμένη διαδικασία που ακολουθεί ένας πλαστικός χειρουργός, δεν αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα προβλήματα λόγω του γεγονότος ότι οι τεχνικές έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που το στρες που υφίστανται ο οργανισμός είναι πραγματικά μηδαμινό και ταυτόχρονα οι επιπλοκές είναι ελάχιστες έως και μηδαμινές.

Πως γίνεται η απορρόφηση του λίπους;
Η πιο διαδεδομένη τεχνική είναι η τεχνική Tumescent όπου διαμέσου πολύ μικρών οπών, ανοίγουμε πολύ μικρές τρυπούλες στο δέρμα, εισάγουμε συγκεκριμένες ποσότητες υγρών τα οποία είναι συγκεκριμένα διαλύματα και έχουν αγγειοσυσπαστικά και αναλγητικά φάρμακα που έχουν ως σκοπό να γεμίζουν όλη την περιοχή που κάνουμε λιποαναρρόφηση με έναν όγκο υγρών που θα διαλύσει κατά κάποιο τρόπο το λίπος θα προκαλέσει δηλαδή μια δομική αλλαγή στο λίπος και εντέλει θα απορροφηθεί. Μέσω λοιπόν αυτών των πολύ μικρών οπών, εγχύουμε μεγάλες ποσότητες υγρών τριπλάσια έως και τετραπλάσια σε σχέση με αυτά που θα αναρροφήσουμε. Αφού περιμένουμε 10 με 15 λεπτά να δράσουν τα διαλύματα στη συνέχεια διαμέσου αυτών των πολύ μικρών οπών βάζουμε τις κάνουλες της λιποαναρρόφησης και αναρροφούμε όλο το λίπος που υπάρχει στην περιοχή αυτή.

Τι πρέπει να προσέξει ο ασθενής μετεγχειρητικά;
Στο μετεγχειρητικό στάδιο είναι φυσιολογικό έως ένα βαθμό ο ασθενής να παρουσιάσει κάποιες μικρές μελανιές και οιδήματα στην περιοχή. Αυτό που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι ο κάθε ασθενής που υφίσταται αυτήν την επέμβαση πρέπει για έξι εβδομάδες ανάλογα την ανατομική περιοχή που έχει υποστεί λιποαναρρόφηση να φοράει ένα ειδικό ελαστικό ένδυμα που βοηθάει στο να επιτευχτεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και στη μείωση των οιδημάτων και των εκχυμώσεων τοπικά.

Είναι υποχρεωτική η παραμονή του ασθενούς στην κλινική μετά την λιποαναρρόφηση;
Η διαδικασία της λιποαναρρόφησης έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι μπορεί να γίνει χωρίς γενική αναισθησία. Η τεχνική που ακολουθείτε υποστηρίζεται από αναισθησιολόγο ο οποίος χρησιμοποιεί ενδοφλέβια φάρμακα τα οποία χαλαρώνουν τον ασθενή, δεν πονάει, δεν βιώνει το στρες του χειρουργείου και γενικότερα είναι μια διαδικασία πολύ άνετη για κάθε ασθενή. Ο ασθενής παραμένει στην κλινική για τρεις με τέσσερις ώρες και στη συνέχεια ο ασθενής πηγαίνει στο σπίτι του.

Τι συμβουλεύετε στους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν λιποαναρρόφηση;
Αξίζει να τονίσουμε ότι η λιποαναρρόφηση είναι μια μέθοδος που εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση της τοπικής υπερλίπωσης και έχει τέλεια αποτελέσματα σε ασθενείς που είναι κοντά στο φυσιολογικό τους βάρος αλλά και ασθενείς που έχουν παραπάνω κιλά. Η λιποαναρρόφηση είναι μια επέμβαση η οποία έχει εξελιχθεί και για την αντιμετώπιση μιας συγκεκριμένης επέμβασης που παλαιότερα χρησιμοποιούσαν αμιγώς χειρουργική τεχνική της γυναικομαστίας στους άνδρες που πλέον έχει άριστα αποτελέσματα.
Cancel
Call Now Button Μετάβαση στο περιεχόμενο